От х:

Днес в x:

ДПС поиска саморазпускане на парламента и предсрочни избори

Това, което се случва в Народното събрание, рефлектира върху качеството на живот на българските граждани и както е писано в свещените книги „вкупом съгрешиха и вкупом излишни станаха“.

Това коментира председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ във връзка с извънредната ваканция на депутатите - един месец, която те си гласуваха днес.

По думите на Карадайъ изходът от тази ситуация е свикване на извънредно заседание на парламента за неговото саморазпускане. Той добави, че ДПС би участвала в подписка за свикване на извънредно заседание на НС.

"Нещо повече, като отговорна политическа партия, бихме предложили предмет на това заседание да е неговото саморазпускане и определяне на дата на предсрочните парламентарни избори“, заяви Карадайъ.

На въпрос дали е възможно ДПС да подкрепи ГЕРБ на предстоящите президентски избори той коментира, че има нужда от обединение и на БСП, и на РБ, и на ДПС, и на всички демократични партии за честност на изборите и за охрана на вота на българските граждани, както и да не се допуска подмяна на волята на хората.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини