От х:

Днес в x:

11 °C

5 тона месо с диоксин в Хасково. Преглед на печата

5 тона от опасното ирландско месо е попаднало в хасковски склад. Темата е водеща и за двата регионални всекидневника "Хасковска Марица" и "Новинар юг". Общо 76 т. от мръвката са засекли в страната ветеринарните инспектори. По информация на "Новинар юг" месото е пристигнало в Хасково от старозагорска фирма, но не е попаднало в търговската мрежа.

Цигарената – с червен бандерол, информира на първа страница "Новинар юг". По решение на правителството всички сделки на Цигарената ще минават през агенцията за приватизация. Причината според изданието е недоверието в двамата ликвидатори, близки до ДПС – Васил Зографов и Мюмюн Искендер.

В нормалните държави при такива съмнения се започва разследване и виновните отиват в затвора. При нас – слагаме контрольори. Те пък са близки до БСП. Вероятно ще последва назначаване на контрольори на контрольорите, и така в безкраен омагьосан кръг до пълното и окончателно изчезване на нацията. Това беше коментар на Haskovo- net.

Д-р по история лепи плочки, четем още в "Новинар юг". Става дума за доктора по история Мюмюн Исов, бивш преподавател по история в училището в с. Николово. Човекът напуснал, отвратен от действителността в българското образование и изкарва прехраната на семейството си по строителните обекти на страната.
Както казва един умен мъж – да се чуди човек дали да се учуди.

Намалиха с 4 г. присъда за убийство на пастир, акцентира на криминалната страница изданието. Пловдивските магистрати смъкнаха наказанието на Гошо Митев от Сименовград от 10 на 6 г. решетки.

Кризата свила износа на вино, пише вестникът за вчерашната среща на заместник министъра на земеделието Димитър Пейчев с производители от региона.

Навръх Байряма пишман пророк подгони проститутки, пише "Хасковска Марица". Отцепникът от ДПС Сезгин Мюмюн се сдърпал с жрици на любовта в хотел.

Свиленград се цепи от ВиК Хасково, акцентира във водещ материал на втора страница вестникът. Общинският съвет смята да посвети на темата извънредно заседание в началото на следващата година. Съветниците от граничния град смятат, че хасковското ВиК ги менти с цената на водата.

Запорират имот на експрокурор заради измами, акцентира на криминалната страница изданието. Стоян Апостолов е на свобода срещу парична гаранция от 5 бона.

Пожарна спасява болен мъж, четем още на страницата. 50-годишният Киро Г. останал заключен в дома си в Харманли, наложило се да викат огнеборците.

Голямото надцакване по границата – под това заглавие вестникът коментира темата за обезщетенията на имотите, отчуждени от държавата. Поводът е огромната сума, присъдена на наследниците на Иво Карамански – близо половин милион лева за 1200 квадрата земя на трасето на магистрала "Марица".
Всъщност тук проблемът не е, че наследниците на Кръстника получават такова голямо обезщетение. Проблемът е, че държавата се гъбарка с останалите собственици, като им брои жълти стотинки за имотите и в повечето случаи те не подозират, че са прецакани.

Защо България е мръсна дума обяснява в голям материал на 9 страница в броя Иво Инджев. Темата на публикацията е слугинската журналистика и отчаяните опити на българското правителство да замаже положението след съкрушителните критики от Брюксел. Слугинските български издания опровергават публикации в "Ню Йорк Таймс", "Шпигел", "Ди Пресе", "Фигаро", "Индипендънт", "Икономист", "Файненшъл Таймс" и други авторитетни световни медии, пише известният журналист.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
31 окт 2020
Последни новини