От х:

Днес в x:

Ангел Цанков след премиерския ултиматум: Ще търся отговорност от колегите

Изображение 1 от 2

    „Разпространителската мрежа на контрабандни цигари в Хасково е смазана, но като пограничен областен град все още проблемът с контрабандата остава сериозен“, така коментира шефът на ОД на МВР в Хасково комисар Ангел Цанков острата забележка, която премиерът Бойко Борисов отправи днес към него и още четирима шефове на областни дирекции по време на втората за годината работна среща по „Инициативата срещу незаконната търговия“. На нея беше отчетено намаляване на дела на незаконните цигари към второто тримесечие на 2016 г. до 8,1% при 8,3% към края на четвъртото тримесечие на 2015 г.

    „Това е най-ниското ниво на нелегална търговия с продукта за последните девет години, но областните дирекции на МВР с по-слаби резултати – Перник, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Русе, трябва да дадат обяснение за оставащите по-високи нива на контрабанда, посочи премиерът. Той им даде едномесечен срок за намаляване на разпространението на нелегални цигари. В противен случай ще последват уволнения, каза министър-председателят“, цитиран от пресслужбата на Министерски съвет.

    Премиерът размахва пръст към управата на Хасковската полиция за втори път. Още през юни Бойко Борисов обърна внимание, че иска повече резултати в региона по пресичането на контрабандните канали и нелегалното разпространение на акцизни стоки.

    „В Областната дирекция е създадена изключителна организация за установяването на престъпността, която се занимава с контрабанда на тютюни и акцизни стоки. Имаме постигнати и много солидни резултати по линия на акцизите през последните месеци. Затова продължаваме да следваме начертания още преди месеци план за пресичането на този вид престъпност в региона. Основният проблем обаче е в Хасково и аз ще потърся обяснение и отговорност от колегите, които отговарят пряко, защо престъпността по тази линия не е сведена до минимум“ , коментира Ангел Цанков.

    Факт е, че от последната закана на премиера преди около три месеца примката около незаконната търговия с цигари в Хасково е затегната солидно и все по-рядко могат да се намерят безакцизни цигари на черно.

    Факт е и обаче, че хасковски регион е на границата с държава, която има безмитен магазин само на метри от браздата и често нашенци пътуват на юг, за да се снабдят с допустимите по закон количества папироси за лично ползване.

    Последното доказателство за работата на ОД на МВР в Хасково по пресичането на разпространението на нелегални цигари е от вчера, описано в днешния бюлетин.

    Тютюн и цигари без бандерол са иззели служителите на РУ Хасково от хранителен магазин в село Войводово, където открили 80 къса. Служители от полицейски участък – Стамболово пък са прибрали 3 кг тютюн от частен дом в село Малък извор. Безакцизните стоки са иззети с протоколи.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (22)

    • 1
      Sv
      Svetlio
      61 -2
      15:16, 7 окт 2016
      Били иззели 80 къса цигари. Не знам защо журналистите коментират по този начин (80 къса цигари) по мой сметки това са 4 кутии и до колкото съм запознат със закона това не е престъпление. Моля ви господа журналисти и господата от МВР , РУ , ОД Хасково не говорете глупости а започнете да работите по случаите който тирове с цигари влизат незаконно всеки ден през Капитан Андреево
    • 2
      Ко
      Колъо
      72 -2
      15:50, 7 окт 2016
      А за контрабандата в циганската махала защо ни спирате?Защо там не влиза полицията - виждаме ги само на изборите. Циганите продават на открито. И вие го знаете г-н Цанков, но се страхувате,защото са замесени ваши колеги в махалата. Това е бизнес зо вас.
      • Не
        Незапознат
        21 -3
        21:15, 7 окт 2016
        О-о-о не е вярно че не влизат!Влизат само че не за да ги гонят а да си купуват цигари от тях.Контрабанда има ище има,ще продължи да процъфтява и се развива докато основният фактор политическата обстановка не се промени.Във България тя основно се осъществява със знанието и съдействието на държавните служители чиято дейност или работа би трябвало да е пресичането и.Или комбинацията между власт в лицето на държавата и нейните институции с парите от престъпният контингент.
        Ако имахме ефективно действащи контролни органи-гранична полиция,митнически власти,пътна инспекция и други подобни положението нямаше да е такова. Извършителите на контрабандата за да прикрият престъпният и характер използват легални форми на внос-износ.Тоест извършват митническа измама.Макар че едното и другото са правно регламентирани в Наказателният кодекс и Закона за митниците двете понятия са свързани или се допълват взаимно.При евентуален обвиняем за това адвокатът има възможност да варира и ги тълкува по всевъзможен
        начин за оневиняване на клиента си.В правен аспект контрабандата се разглежда като престъпление и или като административно нарушение.За което се предвижда наказателна и или административна отговорност.Като се има предвид че съдите са държавни служители в в една проядена отвсякъде държава по нататъшният коментар е излишен.
    • 3
      На
      Надзирател.ком
      44 -4
      16:32, 7 окт 2016
      Пръста е размахан, не за цигарите, а за да се представят добре на изборите! Цецо лично ще ги надзирава!
      • Гр
        Гражданин
        42 -2
        17:01, 7 окт 2016
        Именно. Изборите са целта. Да има оправдание за засилено полицейско присъствие където трябва. На ГЕРБ им е с пусната задача за президентските избори гласовете да са като кметските иначе , ще хвъркат глави. Иначе контрабандата си върви , кучетата си лаят. Цанков няма къде да мърда. Изпълнява стриктно. Полицейщината на кметските избори в Тракиец и Криво поле го показаха. Слуша щото иначе къде дават пенсийка и заплата на едно място. Службичка. Пък и парите по маалата за изборите трябва да се контролират и охраняват. Сега като кметските избори за президентските под формата на проверки ще се притискат тарторите в република- или гласувате , знаете за кого , или дребната ви търговийка с пърнени цигари си заминава.
    • 4
      Ра
      работник
      53 -3
      17:02, 7 окт 2016
      Г-н Цанков, а икономическата престъпност, как борите? Като съдружник, чрез дъщеря си, със станимир милев и телят хасан от "аб" ад Хасково?!?!?!?! През фирмата за фотоволтаичните инсталации?!?! Контрабандата е ясна! Икономическите престъпления не са Ви приоритет май?!?!
    • 5
      Ко
      Колчо слепеца
      42 -2
      17:02, 7 окт 2016
      Иззели 3 кг ТЮТЮН от дом н село Малък извор АЛллооооооо ами в селата има тонове тютюн бе Ами нали тия хара си ВАДЯТ хляба с отглеждане на ТЮТЮН Красимирче по вероятно грешката да е в теб а не в служителите от Стамболово ако си градско чедо не ти е ясно от къде идват цигарите-------от тютюн отглеждан от СЕЛЯНИТЕ на село а не в УНО ПЮили ресторант КАЛОА ХАСКОВО където сигурно ходиш всяка вечер
    • 6
      Ра
      работник
      43 -2
      17:03, 7 окт 2016
      Отговорност, скоро ще Ви потърсят на Вас г-н Цанков, бъдете убеден!
    • 7
      Ив
      Иванина
      32 -2
      17:51, 7 окт 2016
      В нашия квартал едни продават цигари. Внасят ги от Турция. Имат си добре изграден канал с необходимите рушвети разбира се. Преди време им правиха обиск за наркотици, намериха цигарите, но им казаха че са тука да търсят наркотици и ги оставиха. Та този ултиматум е безмислен, трябва директно да изритат цялото управление, да назначат нови хора от други градове и на тях да поставят ултиматум.
    • 8
      Съ
      Сърдит гражданин
      33 -2
      18:38, 7 окт 2016
      Г-н Цанков, на икономическата престъпност, как се борите?Корупцията в бизнеса на какво ниво е много добре знаеш.Или ще работите както трябва или те отстраняват от длъжност.

      Защо пък не влизате по дискотеките? нали знаете на ден по колко наркотици се продават на лица под 18 години. Не искаме да правим реклами по медиите искам строга работа и контрол на дискотеките.
    • 9
      Мн
      Мнение
      28 -2
      19:29, 7 окт 2016
      Когато в една структура нещо не върви вина има и ръководителя на тази структура.Има т.нар."контрол по изпълнението ".В случая явно такъв контрол липсва. Може би г-н Цанков е много зает с други дейности,които са приоритети. Затова първо следва да потърси вината в себе си и след това в подчинените. Срокът е точно 30 дни!Успех!
      ..


    • 10
      Сл
      Служител
      10 -45
      20:18, 7 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ха
        Ха-ха
        24 -7
        20:51, 7 окт 2016
        Големи четки, голямо нещо. Да си беше написал и името, наближава празник, може да те закичат с някое медалче. На господина ти Цанков, отдавна му е време да си ходи. То не беше ДПС, не беше ГЕРБ, който е на власт, все към него се нагажда. Успех в кариерата ти, служителю!
      • Сл
        Служител
        8 -27
        21:08, 7 окт 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ди
        Динко от ямбол
        6 -5
        21:23, 7 окт 2016
        До Ха-ха, вярно тие многу злобарско коментарчето човека милиционер лично мнение дава
    • 11
      Св
      Свиленград
      18 -2
      20:32, 7 окт 2016
      Господин Цанков, при условие, че господин Борисов иска от Вас и вашата дирекция да контролирате област Хасково за контрабандни стоки и за корупция ,всички ние ,гражданите на област Хасково ,знаем за организираната престъпност ,за контрабандните цигари ,нелегалните емигранти и корупция.Всичко това се случва на ветеринарния пункт „Капитан Андреево” от години.Там контролирано се извършва тази дейност.Ние също сме свидетели на масовите акции на „Капитан Андреево” ,но акциите са срещу митничарите.А истината за организираната престъпност е на ветеринарния пункт ,който се намира вътре на самия граничен пункт „Капитан Андреево”. Например ако вие имате информация за преминаващи акцизни стоки,емигранти,корупция какво бихте направили в случая при условие че на Вас,на МВР,на ДАНС и на Прокуратурата им е забранено да предприемат всякакви мерки срещу ветеринарния пункт на „Капитан Андреево” без разрешение от София ? И ако случайно вие предприемете мерки за да предотвратите всичко това и да гарантирате ,в рамките на колко дни ще Ви уволнят ?? И до кога ще се държите като горски???
      • Го
        гого
        5 -16
        22:40, 7 окт 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 12
      Но
      нощтна работа...
      19 -1
      23:21, 7 окт 2016
      за цигарите ясно.....ами онези нощтни мургави моми от центъра...кога ще почистите центъра от тях.колко весела картина може да се види вечер..патрулка стои до съда..от едната страна бизнесцентъра от другата пощата...момите се надпреварват в гнусните си оферти...пазят ли ги..що ли ?
    • 13
      Вс
      Всевишния Кенанец
      26 -3
      23:54, 7 окт 2016
      Полицията в Хасково не прави нищо...Циганки проститутки кръстосват центъра , всеки 3-ти младеж продава някакви наркотици има такива които правят по 1000лв, друго по 500лв, други по няколко хиляди , кой колкото му стиска на месец, вечер е пълно с пияни и дрогирани шофьори...но дават по 20-50-100лв и минават и заминават...Пощата обраха ..никакво развитие, даже няма и заподозрени...остана един стресиран пазач, циганите обезлесиха Кенана, пак нищо....АБЕ ВИЕ ИЗОБЩО ПРАВИТЕ ЛИ НЕЩО!!!!!!!
    • 14
      Ll
      ll
      21 -3
      00:32, 8 окт 2016
      Господа и дами полицаи, не се ли чувствате унижени, един наркотрафикант да ви е началник ?
    • 15
      Св
      Свиленград
      18 0
      09:37, 8 окт 2016
      Ние не искаме да живеем в тази България, където престъпният свят е свързан с управляващите ,а началници и директори са включени в схеми и въвеждат в държавни структури интересите на прeстъпния свят !
      Ние не искаме да живеем в държава, в която доходите са най- ниски и не се дава предимство на хората със знания , а на послушни , които не пречат на внедряването на схеми .
      Ние искаме престъпленията да се доказват независимо дали са по служба или други и да няма подкупна съдебна система , както е в развитите страни от ЕС.
      Ние не искаме да има подкупни началници вкл. в схеми , които най- нагло заявяват ,че е БГ трудно се доказват престъпления !
      Ние искаме достойни политици , началници и директори , които са почтени хора и се борят с мутренските групировки , а не да работят за тях и да се облагодетелстват по незаконен път.
      Ние искаме да спре корупцията, да не сме най- бедните в Европа по вина на подкупните управляващи , началници и директори.
      • ВЗ
        В заключение
        14 -1
        12:33, 8 окт 2016
        Явно,дошло е време разделно.Естествено само за някои!
    Последни новини