От х:

Днес в x:

Двамата обвинени в убийството на Зомба са били дрогирани и пияни

Изображение 1 от 2

    Веселин Радев и Ивайло Митев, обвинени в убийството на Людмил Банев - Зомба, са били дрогирани и пияни в нощта на престъплението – 28 август. Това стана ясно днес в залата на Хасковския окръжен съд, където се разглеждаше искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение “задържане под стража” на втория обвиняем – 29-годишния Ивайло Митев. Приятелят му Веселин Радев търка наровете от началото на септември.

    “В нощта на убийството двама задържани са употребявали наркотик, по-конкретно кокаин, в казино в Пловдив, а по-късно и в Хасково. Освен наркотичното вещество, те са употребявали и алкохол”, обяви съдът в мотивировката си за налагане на най-тежката мярка на Ивайло Митев - “задържане под стража”.

    Митев бе арестуван още в първите дни след убийството, разпитан като свидетел и освободен. Тогава полицията задържа Веселин Радев, а прокуратурата му повдигна обвинение в убийство. По-късно обаче, след експертизата на записа от камерите, запечатали убийството, държавното обвинение повдигна обвинение и на Ивайло Митев за съучастие в убийството на Зомба.

    На записите се вижда как първо Веселин се сбива със Зомба, а малко след това от автомобила излиза Ивайло с палка в ръка, който се включва в мелето на страната на приятеля си. Зомба отбил с ръка първия удар с палката, но втория удар на Ивайло бил успешен. Веднага последвал и смъртоносния удар с нож, нанесен от Веселин. Ударите с палка продължили и след това, когато вече Зомба е бил във видимо тежко състояние.

    Според преценката на съдебния лекар д-р Христо Еленски смъртта е настъпила следствие на удара с нож, при това броени минути след това.

    Това даде основание на адвокатката на Ивайло днес да пледира в залата, че няма доказателства нейният клиент да е причинил смъртта на жертвата. Юристката дори поиска най-леката мярка за неотклонение – подписка. Освен това тя представи пред магистратите документи, че майката на Ивайло е в немска клиника с тежка диагноза и има вероятност да бъдат ампутирани крайниците й.

    Според съда обаче обвинението в съучастие в убийство е достатъчно обосновано. “В нощта на 28 август дрогираният и пиян Веселин на няколко пъти е звънял на Людмил Банев и се заканвал да го убие. Това е станало в присъствието на Ивайло, който явно е бил наясно какво ще се случи и е искал това да стане”, митивира се съдията Филип Филипов. Освен това според данните за Ивайло Митев той е поддържал тесни връзки си криминалните среди. “Бил е осъждан за многократно шофиране без книжка, но въпреки това в нощта на убийството именно той е шофирал автомобила”, отбеляза съдията.

    Днешното решение на хасковските магистрати може да се обжалва пред Апелативния съд в Пловдив.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Gf
      GFDO
      51 -5
      17:26, 16 сеп 2016
      Боклука му с боклук вътре чаооооооооо
    • 2
      Vu
      Vulchev
      42 -3
      18:48, 16 сеп 2016
      Вътре наркоманеее :д :д :д и другите след теб
    • 3
      Ка
      Карабина-рязана
      28 -6
      19:50, 16 сеп 2016
      Съветвам близките и родителите на Веска и Ива да им купят повечко вазелин защото вътре ги чакат парафинови бухалки с топчета по-25-30 кубика.За да добиете представа как изглеждат ще ви кажа да вземете едно малко шише от минерална вода в ръце и да си представите с какво ще си играят двете мадамки хихих.
      • Ка
        Каунь
        15 -24
        21:03, 16 сеп 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 4
      Ня
      Някой си
      13 -22
      21:56, 16 сеп 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ка
        Карабина-рязана
        11 -1
        11:18, 17 сеп 2016
        До Каунь и Някой си.Много филми гледате вие двамата хахахай.Реалноста е друга-няма пари където да ги спасят тези бъдещи псевдо убийки.Те си влизат с името на неорентирани г..ве.На върха на хранителната верига в всеки затвор стоят най- вървежните пандизчии -изроди на които не им пука от нищо те си чакат свежата мръвкаааа.БЕДНА ВИ Е ФАНТАЗИЯТА КАКВО Е ВЪТРЕ ХИХИХАХАЙ.
    • 5
      Зз
      Ззззззззззззззззз
      21 -3
      21:56, 16 сеп 2016
      Да добавим нещо тези двамата са науцени да дават от зат с кеф попринцим.Целия грат го знае
    • 6
      Кр
      Крушков
      21 -4
      23:09, 16 сеп 2016
      Познавах бащата на на Ивайло - Живко Митев.Не беше лош човек,направи пари по Витошка в "хубавите"години,но след това беше застрелян в софийски ресторант от двама преоблечени като свещеници .Ивчо и брат му са от първия брак на Живо ,от близначката/алкохоличка/ и израстнаха по ТВУ-та заради кражби.Лошото е ,че Ивчо ни може да се контролира като баща си заради праха за пране .
    • 7
      Гр
      гриша
      0 0
      14:45, 20 сеп 2016
      ?
    • 8
      Гр
      гриша
      4 0
      14:50, 20 сеп 2016
      А,бе Крушков,познавал си Живко Митев,колкото аз познавах Ю.Гагарин!.
      Тия двамата са живи за обесване,за никакъв чеп не стават,те са вредни за обществото,също като теб.
    • 9
      От
      От вътре
      1 0
      06:18, 2 окт 2016
      Каунъ много правилно е написал вътре само такива с гаври на бебета и възрастни педофили и изнасилвачи другите които си кротуват нищо дори да нямаш пари !!!! Караш ли си мирно присъдата си добре :) правиш ли се на тарикат ти променят психиката !
    Последни новини