От х:

Днес в x:

Диабетиците на протест, сбутват читалище в клуба им

    Предложението на кмета Добри Беливанов да бъде настанено читалище “Аспарух Лешников” в сградата на ул. “Генерал Карцов” 3 в Хасково, предизвика острото негодувание на съюза на диабетоболните. Двайсетина от тях, повечето с бастуни, присъстваха днес на сесията на ОбС, за да видят как ще гласуват съветниците. Помещението, за което става дума, е 140 квадрата и там освен “Диабет 2012”, е настанен и съюз на пенсионерите.

    “В нашето сдружение, на диабетоболните, членуват окол 450 души, но имаме много нови молби и скоро ще сме над 600 души, някои от тях имат и други тежки диагнози. Съюзът на пенсионерите, настанен на “Ген. Карцов”, също е над 600 души. Общо ставаме към 1200. Сега там настаняват и читалище. Как може в едно помещение, в което се извършват медицински прегледи, мери се кръвната захар, раздават се хранителни продукти, провеждат се различни мероприятия за диабета, да свири акордеон и са играят хора”, възмущава се Милка Кънчева, председател на сдружението на диабетиците.

    Шефката на здравната комисия в ОбС д-р Валентина Иванова разговаря с тях през почивката преди гласуването на предложението за читалището. Тя ги увери, че от всички организации, които ще ползват помещението, ще се изиска график по дни и часове, за да не си пречат една на друга. Д-р Иванова гарантира, че лично ще се ангажира и ще държи под око случващото се на “Ген. Карцов”, а ако има проблеми, да се обръщат към нея.

    Според Милка Кънчева обаче от читалището няма да спазват графика. “С тях не може да се работи. Те са се самонастанили в това помещение отдавна и го смятат за свое. Нашите членове са болни и страдащи хора, не може всеки ден да им се вдигат скандали”, опонира Кънчева.

    Въпреки протеста в зала “Хасково” кметът Добри Беливанов не оттегли докладната си и предложението му бе прието.

    Любопитното е, че Беливанов е първият председател на сдружение “Диабет 2012”, когато то бе регистрирано в края на 2012 година, след като някои от създателите му се опитаха да отстранят шефа на старото сдружение на диабетиците Петър Дялков. Само няколко месеца след регистрацията обаче Добри Беливанов се оттегли, аут от организацията се оказа и друг активист – Димитър Димитров, който водеше бунта срещу Дялков и бе сред учредителите на новото сдружение.

    Тогава Беливанов коментира пред репортери, че някои неща в това сдружение не му харесват, заради опити за конфрантация със старата организация, при това на политическа основа.

    След днешното гласуване двайсетината членове на “Диабет 2012” напуснаха разочаровани залата. Милка Кънчева обяви, че ще продължат да търсят справедливост, защото, по думите й, имало много нарушения при регистрацията и дейността на читалище “Аспарух Лешников”.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Пр
      Против
      17 -7
      13:06, 16 сеп 2016
      А как може да се вика като луд срещу съветниците и да се кълнат? Как може да се правят циркове все едно сте в циганската махала? Как може да сте толкова злобни отвътре? Това не е ЗДРАВНО ЗАВЕДЕНИЕ. Какви са тези претенции? Тези диабетици нямат право дори да ползват голямата зала, която най-нагло окпират и създават постоянен смут с председателката на пенсионерския клуб. Какви са тези критически истерии и преувеличения Всичко опира до един обикновен график и човешко отношение СКАНДАЛИ ВСЕКИ ДЕН ВДИГАТ ДИАБЕТИЦИТЕ В ЛИЦЕТО НА Г-ЖА КЪНЧЕВА, КОЯТО ПРОКЪЛНАЛА ВСИЧКИ ДА СЕ РАЗБОЛЕЯТ ОТ ДИАБЕТ... ЩО ЗА ГЛУПАВО ДЪРЖАНИЕ?
    • 2
      Ха
      хайде де
      7 -2
      16:21, 16 сеп 2016
      Не мога да разбера какви са тия претенции? Като няма достатъчно общинска база- ще се сместят! При стария кмет смееха ли да недоволстват и да вдигат скандали? Само да бяха надигнали глава и щеше да ги помете.
    • 3
      Ди
      ДИАБЕТИК
      4 0
      22:15, 16 сеп 2016

      Няма ли кой да спре изстъпленията и скандалите на Милка Кънчева? Докога ще я търпим? Ако е
      с болна психика нека се лекува,а не да гони хората както и собствените си членове.
    • 4
      Is
      ISTINATA
      3 0
      08:15, 17 сеп 2016
      Важно съобщение до хората от града за Милка Кънчева.Тази жена е психично болна -тя не трябва да заема никакви длъжности освидетелствана е ,но доста неща крие за всичките и психически отклонения .Аз лично съм я виждал как изнася вечерта кашони с храна и ги носи по вечерно време някъде от читалището и то доста често .Това нещо трябва да бъде спряно за да имат наистина диабетиците истински и надежден ръководител.Трябва час по скоро да бъде премахната .Отворете си очите ...
    • 5
      По
      Потърпевш
      0 0
      20:50, 17 сеп 2016
      Има ли органи,които най-после да се заемат с това зло,Iнаречено Милка Кънчева? Има ли още хора,които да и вярват? Няма ли кой да провери какво върши тази психично болна жена? Попитайте хората,които са патили от нея.Попитайте тези,които я напуснаха и отидоха при Мантарова.Да се обединим и сигнализираме до БАД, щом в града са глухи за тази мизерница.

    Случаен виц

    Последни новини