От х:

Днес в x:

Заловиха бруталния убиец от Димитровград

42-годишният Недялко Д. от Хасково, известен като Момата, е арестуван в Стара Загора за снощното убийство на 27-годишния Бейтула Юсеин (на снимката долу), съобщи на извънреден брифинг в късния следобед днес шефът на областната дирекция на полицията комисар Атанас Ненков. Заедно с него е задържан като съучастник и 19-годишния Петър С., също от областния град.



42-годишният убиец е с богато криминално досие и 16 присъди, предимно за кражби и незаконно присвояване на автомобили, уточни Ненков. Малкият също има зад себе си криминални прояви, но само една присъда.

Двамата влезли в дома на Бейтула под предлог, че искат да купуват кола, а убитият е бил известен като търговец на автомобили. Целта им вероятно е била грабеж, каза Ненков, но призна, че в двамата арестувани не е намерена голяма сума пари. 27-годишният Бейтула Юсеин е бил прострелян в слеопочието и е починал веднага. Съпругата му Неврие (на долната снимка) е простреляна по същия начин и бере душа в пловдивска клиника.



В 42-годишния убиец криминалистите са открили 7. 62 милиметров пистолет Браунинг със заглушител, 6 патрона в пълнителя и още 11 в джобовете. При огледа на местопрестъплението на димитровградската улица "Гео Милев" полицаите са открили проектилите и гилзите, които съответстват на намереното оръжие в задържания.

Двамата заподозрени са арестувани около 14.30 часа днес в Стара Загора, уточни комисар Ненков. Предстои те да бъдат разпитвани, както и да бъдат проведени други процесуални следствени действия. Те ще бъдат задържани с 24-часова полицейска мярка, а след това вероятно ще си иска от съда да им наложи постоянен арест.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини