От х:

Днес в x:

5 °C

Убиец с доживотна присъда умря, после възкръсна... и поиска да го освободят от затвора

Бенджамин Шрайбер си е съвсем жив. Но това не му попречило да твърди, че е починал преди 4 години. След като осъденият за убийство мъж колабирал в затворническата килия през 2015, лекарите рестартирали сърцето му 5 пъти. След пълното си възстановяване Шрайбер подал жалба. В нея твърдял, че тъй като бил умрял, преди реанимационните дейности, той на практика е изтърпял доживотната си присъда.

Съдиите, обаче, не се хванали. Макар да бил мъртъв за кратко, това не го измъкнало от затвора. Той ще остане зад решетките, докато медицински преглед не установи, че е мъртъв завинаги.

“Шрайбер е или жив, в който случай трябва да остане в затвора, или е мъртъв, в който случай жалбата му е безпредметна ”, отсякла съдия Аманда Потърфийлд.

Шрайбер е зад решетките от 1996, когато бил признат за виновен за убийството на 39-годишния Джон Тери, чието тяло било открито в близост до изоставено ремарке в селски район в Айова.

Прокуратурата обявила, че Шрайбер и приятелката на Тери са планирали убийството преди да пребият мъжа до смърт с кирка. Съдът го признал за виновен и го осъдил на доживотен затвор без право на замяна през 1997.

Близо две десетилетия по-късно Шрайбер бил поразен от тежък сепсис. Според съда той развил бърбречни камъни, толкова големи, че заради тях “уринирал вътрешно”.

На 30 март 2015, мъжът изпаднал в безсъзнание и бил откаран в болница, където лекарите го върнали към живота. През 2018, Шрейбер подал молба за освобождаване, като твърдял, че е държан незаконно. В нея твърдял, че присъдата му трябва да се счита за изпълнена със смъртта му, а тя се е състояла три години по-рано когато сърцето му спряло.

Съдията обаче не останал впечатлен от изобретателния начин на мъжа да открие вратичка в закона. “Фактът, че Шрайбер е бил в състояние да подаде молба за освобождаването си, само по себе си потвържава статуса му на жив човек”, посочил магистратът.

Все още не е ясно, дали Шрайбер ще обжалва решението пред по-горна инстанция.

Източник: sciencealert.com
 


 

 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
02 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
02 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
02 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
02 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
02 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
02 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
02 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
02 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
02 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
02 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
02 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
02 апр 2020
Последни новини