От х:

Днес в x:

6 °C

Убиец с доживотна присъда умря, после възкръсна... и поиска да го освободят от затвора

Бенджамин Шрайбер си е съвсем жив. Но това не му попречило да твърди, че е починал преди 4 години. След като осъденият за убийство мъж колабирал в затворническата килия през 2015, лекарите рестартирали сърцето му 5 пъти. След пълното си възстановяване Шрайбер подал жалба. В нея твърдял, че тъй като бил умрял, преди реанимационните дейности, той на практика е изтърпял доживотната си присъда.

Съдиите, обаче, не се хванали. Макар да бил мъртъв за кратко, това не го измъкнало от затвора. Той ще остане зад решетките, докато медицински преглед не установи, че е мъртъв завинаги.

“Шрайбер е или жив, в който случай трябва да остане в затвора, или е мъртъв, в който случай жалбата му е безпредметна ”, отсякла съдия Аманда Потърфийлд.

Шрайбер е зад решетките от 1996, когато бил признат за виновен за убийството на 39-годишния Джон Тери, чието тяло било открито в близост до изоставено ремарке в селски район в Айова.

Прокуратурата обявила, че Шрайбер и приятелката на Тери са планирали убийството преди да пребият мъжа до смърт с кирка. Съдът го признал за виновен и го осъдил на доживотен затвор без право на замяна през 1997.

Близо две десетилетия по-късно Шрайбер бил поразен от тежък сепсис. Според съда той развил бърбречни камъни, толкова големи, че заради тях “уринирал вътрешно”.

На 30 март 2015, мъжът изпаднал в безсъзнание и бил откаран в болница, където лекарите го върнали към живота. През 2018, Шрейбер подал молба за освобождаване, като твърдял, че е държан незаконно. В нея твърдял, че присъдата му трябва да се счита за изпълнена със смъртта му, а тя се е състояла три години по-рано когато сърцето му спряло.

Съдията обаче не останал впечатлен от изобретателния начин на мъжа да открие вратичка в закона. “Фактът, че Шрайбер е бил в състояние да подаде молба за освобождаването си, само по себе си потвържава статуса му на жив човек”, посочил магистратът.

Все още не е ясно, дали Шрайбер ще обжалва решението пред по-горна инстанция.

Източник: sciencealert.com
 


 

 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се чувствате добре, ако не се отдадете на желанието си да бездействате, а поемете инициатива и станете полезни с умения, опит и рутина. Довършителната работа по дома трябва да се свърши и това ще постигнете с леко, в случай, че я започнете днес. Беритбата на плодовете отложете за по-късно.
07 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Успявате напълно да осъществите намеренията си. Случващото се около вас ще се подрежда по начин, какъвто на вас е удобен, и това ще ви дава възможност с лекота да се справяте със задачите си. Много от вас ще пътуват. Родителите ви очакват повече участие във фамилните дела. Точно сега не ги разочаровайте.
07 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Несгодите около вас ви правят нервни и раздразнителни. Помислете в какво грешите и се постарайте да се поправите. Така животът ви ще стане по-спокоен, а вие по-сговорчиви. Гостуване на приятел ще ви зарадва и помогне да се отпуснете. Други ще посветят времето си в усвояване на нови знания.
07 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Овладяното ви поведение и разумните изводи, които правите ще се окажат вашия печеливш ход. На моменти може да се почувствате отегчени, но крайната цел ще ви държи в добра кондиция. Интересът ви към развлеченията ще ви направи активни в организирането на подходящо мероприятие. Много хора около вас ще се включат в него.
07 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Късметът ви днес е добър и ви позволява доста смели действия. Не трябва да се притеснявате от последствията (те естествено ще са чудесни за вас). Все пак това не значи, че непременно трябва да забравите за чувството си на мярка и да кажете неща, за които да съжалявате. В личен план сте объркани, но научавате добри новини, които ще ви обнадеждят.
07 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Днес е добър ден за разрешаване на проблемите. Напрежението около вас ще е голямо, но запазете спокойствие и се опитайте да намерите най-доброто решение във всяка ситуация. Не се притеснявайте от промените, които се случват около вас. Бързо ще се адаптирате. Намерете начини да се разтоварите вечерта.
07 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Помислете дали не пропускате важни неща. Работата ви налага да вземете неотложни мерки. Не взимайте присърце критиката на околните, но въпреки това е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате.
07 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С добри намеренията сте, но общуването днес е възможно да направи критично отношението ви към хора и събития. Починете си. Разходка сред природата ще ви зареди и изпълни с добри очаквания. Любимите ви хора ще ви носят настроение.
07 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес няма причини настроението ви да не е прекрасно. Атмосферата в дома ви е спокойна, вашите близки са сърдечни и подхождат с разбиране към нещата, които ви вълнуват. Успявате да изгладите недоразуменията с човека до вас. Най-после водите разговор, към който отдавна сте се стремили. Държите развоя на събитията в свои ръце.
07 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мислите за почивката си, но няма да пренебрегнете и очакващите вниманието ви задачи. В желанието си да свършите всичко може да останете разочаровани, но не бързайте да унивате, с бързи действия ще успеете да се справите. Любимите ви хора ще се погрижат да направят денят ви интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията им.
07 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повечето от представителите на знака предпочитат да се отдадат на заслужена почивка днес. Останете си у дома и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви действа разтоварващо. Някои от вас посрещат гости, които ще ги изненадат приятно. Очаквайте новини от ваш близък, когото не сте виждали отдавна. Радвате се на успеха на близък приятел.
07 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Главоболията не могат ви откажат да действате така, както ви повелява сърцето. Нямате нужда от съвети, вие най-добре знаете към какво се стремите и как да го постигнете. Ще успеете. Здравето няма да ви създава проблеми, но въпреки това е добре да се храните балансирано, без да стигате до крайности в нещо.
07 дек 2019
Последни новини