От х:

Днес в x:

4 °C

Убиец с доживотна присъда умря, после възкръсна... и поиска да го освободят от затвора

Бенджамин Шрайбер си е съвсем жив. Но това не му попречило да твърди, че е починал преди 4 години. След като осъденият за убийство мъж колабирал в затворническата килия през 2015, лекарите рестартирали сърцето му 5 пъти. След пълното си възстановяване Шрайбер подал жалба. В нея твърдял, че тъй като бил умрял, преди реанимационните дейности, той на практика е изтърпял доживотната си присъда.

Съдиите, обаче, не се хванали. Макар да бил мъртъв за кратко, това не го измъкнало от затвора. Той ще остане зад решетките, докато медицински преглед не установи, че е мъртъв завинаги.

“Шрайбер е или жив, в който случай трябва да остане в затвора, или е мъртъв, в който случай жалбата му е безпредметна ”, отсякла съдия Аманда Потърфийлд.

Шрайбер е зад решетките от 1996, когато бил признат за виновен за убийството на 39-годишния Джон Тери, чието тяло било открито в близост до изоставено ремарке в селски район в Айова.

Прокуратурата обявила, че Шрайбер и приятелката на Тери са планирали убийството преди да пребият мъжа до смърт с кирка. Съдът го признал за виновен и го осъдил на доживотен затвор без право на замяна през 1997.

Близо две десетилетия по-късно Шрайбер бил поразен от тежък сепсис. Според съда той развил бърбречни камъни, толкова големи, че заради тях “уринирал вътрешно”.

На 30 март 2015, мъжът изпаднал в безсъзнание и бил откаран в болница, където лекарите го върнали към живота. През 2018, Шрейбер подал молба за освобождаване, като твърдял, че е държан незаконно. В нея твърдял, че присъдата му трябва да се счита за изпълнена със смъртта му, а тя се е състояла три години по-рано когато сърцето му спряло.

Съдията обаче не останал впечатлен от изобретателния начин на мъжа да открие вратичка в закона. “Фактът, че Шрайбер е бил в състояние да подаде молба за освобождаването си, само по себе си потвържава статуса му на жив човек”, посочил магистратът.

Все още не е ясно, дали Шрайбер ще обжалва решението пред по-горна инстанция.

Източник: sciencealert.com
 


 

 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните си проблеми няма да успеете да решите в рамките на деня. Мислите повече за човек, с когото скоро сте се срещнали, но е добре да бъдете по-сдържани. Възможно е прекаленото ви внимание към него да ви изиграе лоша шега. Станете по-загрижени към здравето си и не рискувайте излишно.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въпреки че имате желанието да си починете най-вероятно днес ще бъдете толкова заети, колкото и през седмицата. Има доста неща, които трябва да довършите и едва ли ще сте спокойни, докато не го направите. Работа, свързана с дома ви дава възможност да проявите сръчността и въображението си. Не пропускайте предложение за нещо приятно през деня.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Налага се да се заемете по-активно с деловите си ангажименти. Тръпката от успеха ще ви завладее и вие просто ще бъдете във вихъра си. Вечерта са възможни разочарования от нелоялни познанства. Това са уроци, които вие трябва да приемете. Независимо от наранените ви чувства не губете присъствие на духа.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съумейте да съчетаете действията си с тези на партньорите ви и ще успеете да осъществите намеренията си. Работата ще ви носи удовлетворение и придобивки. Решителните ви действия, говорещи за увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Събитията на деня ще са във ваша полза. Освободете се от мнителността си и запазете самообладание при взимането на важни решения. Интелектуалните ви дадености и постижения ви дават основателно самочувствие. Натоварването ви прави малко нервни, но умеете да отсявате важните моменти.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ви предлага прекрасни възможности, от които непременно трябва да се възползвате. Мислейки за лични проблеми може да пропуснете шанс, който очаквате отдавна. Вярвайте в себе си и късметът сам ще ви намери.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте склонни да рискувате и да действате без предварително да съгласувате постъпките си с хората, с които работите. Направете го, ако мислите, че това е най - разумният вариант. Имате пълна подкрепа от страна на вашия интимен партньор. На някои от вас предстои скорошно пътуване, свързано с работата ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За повечето от вас денят ще бъде интересен. Други ще допринесат за доброто ви настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата няма да ви създава проблеми, правите нещата с желание, и това ви носи активи. Обърнете внимание на духовните си потребности. Посетете място, за което чувате добри отзиви.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Податливи сте на внушения, приемайки ги като добронамерени, но скоро може да се убедите в противното. Във ваш интерес е днес да се дистанцирате от хора, които ви пречат да работите според собствените си разбирания. Предстоящо пътуване или друг ангажимент изискват подготовка, за да си спестите неудобства.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Опитвате различни способи да се справите с важни за вас въпроси днес. Ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие, тъй като в момента едва ли е подходящо да правите промени. Разчитайте на подкрепата на свой близък, който в решителен момент ще ви се притече на помощ. За предпочитане е да избягвате всякакви конфликтни ситуации днес.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не допускайте инерцията да ви води и да се превърне в двигател на ежедневието ви. Чувствате се безсилни, но ако успеете да се освободите от множеството условности, на които робувате, ще излезете от праволинейността. Опитайте се да разнообразите емоционалния си живот.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Много динамичен и интересен ден ви предстои Риби. Срещите с различни хора ви обогатяват и ви мотивират за работа. Не е изключено днес да получите добра новина, свързана с вашия бизнес. Помислете за физическата си форма.
25 фев 2021
Последни новини