От х:

Днес в x:

Пожарната отваря врати за празника си, червен код за бедствия в областта

Областната противопожарна служба в Хасково отваря врати за предстоящия си професионален празник – 14 септември. Желаещите ще могат да посетят сградата на ул. „Македония“ и да се запознаят с работата на огнеборците до сряда.

По случай професионалния празник до края на седмицата са предвидени различни мероприятия. Утре и другия ден от 9:30 до 12 часа са организирани приемни в районната служба на пожарната в Хасково с открит телефон за граждани 038/662237.

В сряда от 11 часа ще се проведат срещи с представители на местната власт в община Хасково за популяризиране на доброволчеството.

На 15 септември от 11 часа ще има демонстративно занятие пред представители на местните средства за масово осведомяване на тема „Спасяване на пострадали при ПТП“ в пункт за метали ул. “Правда“ в Хасково. В петък от 11 часа огнеборци ще демонстрират занятие по евакуация на деца от ОДЗ № 15.

На връх 14 септември е предвиден тържествен обяд по случай професионалния празник на огнеборците с част от състава и ветерани. На този ден ще бъде отдадена почит към загиналите при изпълнение на служебния им дълг.

Междувременно става ясно, че вероятно днес и утре огнеборците ще бъдат доста ангажирани, тъй като през следващите 48 часа е обявен червен код за опасност от пожари за големи части от Хасковска област.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини