От х:

Днес в x:

Добри Делев помпа мускули за Мистър Олимпия

Димитровградчанинът Добри Делев се подготвя усилено за предстоящото състезание по бодибилдинг Мистър Олимпия. Тазгодишно издание на най-престижния турнир за професионални културисти ще се проведе между 15 и 18 септември в зала „Орлиънс Арена“ в Лас Вегас.

Нашият състезател ще замине за САЩ във вторник, а дотогава той тренира усилено по два пъти на ден и спазва строг хранителен режим.

Добри Делев трябва да излезе на полуфинал на 16 септември. Ако успее да се класира за финалите, ще дефилира на подиума на 17 септември.

31-годишният мъж получи квота за участие в турнира след като спечели друго състезание – той триумфира на Europa Pro Charlotte 2016 през юли тази година. Тази победа му осигури участие на Мистър Олимпия за 2-ри път, къде ще излезе директно на полуфинал.

В неговата група – до 212 паунда ще се съревновава с още 18 културисти. По правилник в групата автоматично влиза челната петица от миналата година, сред които е и победителят Джеймс „Флекс“ Люис.

Амбицията на професионалният бодибилдър е да влезе в челната десетка в крайното класиране и да бъде оценен обективно от журито. „Така ще останат 9 човека за побеждаване в целия свят“, направи равносметка Делев. Той е най-младият и единственият българин достигнал до това състезание.

Интервю с Добри Делев може да гледате във вторник – 13 септември от 19 часа в предаването „Спортна зона“ по eTV с водещ Младен Желязков.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

Последни новини