От х:

Днес в x:

Травестит си преби госпожата. Осъдиха кмет фалшификатор. Преглед на печата

Травестит си преби госпожата, съобщава в голямо заглавие над главата днешният брой на "Новинар юг". 17-годишният Методий от СУПЦ Димитровград насинил окото на педогожката Гергана Георгиева в коридора. След намесата на пазача побойникът духнал.

По 200 лв. бонус за 228 от забавачките, акцентира още на първа страница вестникът. Парите за детските градини в община Хасково са от спестени през годината средства, информира заместник кметът Татяна Димитрова.

700 000 лева не са усвоени от димитровградската болница, четем още в броя. Данните са изнесени от новия шеф на болничното заведение д-р Здравко Наков пред общинския съвет.

8 години решетки за стрелец по бременна, акцентира на криминалната страница изданието. Присъдата бе произнесена вчера от хасковския окръжен съд. Осъденият Божидар Стойчев ще плаща и 10 000 лв. на простреляната Валентина Георгиева.

Арестуваха биячите на зарзаватчията, пише още на страницата. Трима са в ареста за побой над продавач на пазара в Хасково, твърди изданието.

Само двама мъже признават, че са пердашени у дома, пише още вестникът. Данните са от хасковския център за джендър изследвания. Регистрираните при тях случаи на домашно насилие са общо 23. Твърде далеч от реалната бройка всъщност.

Кмет възложи на жена си да сече дървата в Тракиец, акцентира изданието на 4 страница. Става дума за управника на селото Красимир Бойчев, който сключил договор с фирма на съпругата си. Информацията бе изнесена вчера от заместник кмета Кирил Керанов по повод тиражираните нападки срещу него от същия Красимир Бойчев. Керанов изнесе и данни за значителни злоупотреби в общинското лесничейство, които лъснали след направената от него проверка. Образувани са наказателни производства по случаите.

Интервю с реставратора на Александровската гробница Владимир Цветков е публикувано в броя. Другото интервю е с фолкпевицата Емилия.

Стопираха депото край Ябълково, информира във водещо заглавие "Хасковска Марица". РИОСВ разпореди на кмета на Димитровград да не извършва никакви процедури, включително да не издава разрешително за строеж. Забраните са заради повторната проверка на случая от екоминистерството.

Осъдиха кмет фалшификатор, съобщава още от първа вестникът. Става дума за управника на харманлийското село Славяново Йордан Джуров, който подписвал хора за нотариална заверка, без те да са стъпвали в кметството. Решението е на харманлийския съд и е след споразумение на подсъдимия с прокуратурата.

Керанов: Атакуват ме, защото въведох ред, цитира зам.-кмета на Хасково в заглавие вестникът. В материала е отразена вчерашната пресконференция на Кирил Керанов, на която той отговори на нападките срещу него, че урежда свои фирми да секат дърва. На свой ред заместник кметът изнесе данни за огромни злоупотреби в общинското лесничейство.

Палят бизнеса на фермер, акцентира на крими страницата изданието. Пожарът в с. Елена, при който изгоряха 160 бали слама, е умишлен. Не само потърпевшите, но и огнеборците и криминалистите подозират умисъл в пожара.

Мрежа решава спор между комшии и спортна база, пише вестникът на спортната страница. Съседите около новата база за отдих и спорт до ул. "Дунав" не са доволни от шума, притесняват се и от летящите над оградата топки. Над съоръжението ще се сложи временно мрежа от текстил, а напролет над него ще опънат балон.

Нелегални ферми тровят реката под Ямача, информира в свое разследване изданието. Не е виновен казанът за ракия, смятат хората от района, а множеството нелегални ферми, които бълват нечистотии в канала.
Отговорните институции вече трета година не успяват да установят кой точно мърси реката.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини