От х:

Днес в x:

Заместник кметът Татяна Димитрова развежда учителски семейства

Интервю на заместник кмета Татяна Димитрова предизвика скандали за пари в учителски семейства в Хасково, научи Haskovo.net. В него между другото тя казва, че педагозите в детските градини са получили по 200 лева за работно облекло, впрочем – с 20 лева по-малко от предвиденото в колективния трудов договор. Но такива са финансовите възможности на общината, обяснява Димитрова.

Ябълка на раздора обаче се оказали останалите 200 лева. Половинките на детски учителки поискали да узнаят защо са укрити от семейния бюджет въпросните 200 лева. В няколко хасковски фамилии работата дори отишла към заплахи за развод заради нелоялна фискална политика и укриване на приходи, защото детските учителки се кълнели, че не са получили тези пари.

Татяна Димитрова каза пред Haskovo.net, че не е била разбрана. Тя всъщност не казала, че парите са получени, а само че са предвидени. Тънката разлика обаче не била усетена от подозрителни съпрузи и скандалът бил готов.

Историята напомня един разказ от известния пловдивски хуморист Здравко Попов. В него той пише, че във времената, когато излязоха на мода визитките, решил да си поръча. Обаче се чудел какво да напише под името. "Здравко Попов – дърводелец" му прозвучало прекалено просташки. По-неутралното "Здравко Попов – минувач" пък било някак несериозно. Затова си поръчал визитки, на които пишело "Здравко Попов – уроци по виола".

След два месеца обаче го погнали данъчните, продължава разказът. След като даваш уроци по виола, защо не си декларирал приходите, поискали да узнаят, съвсем уместно впрочем, данъчните инспектори.

От батака ме измъкна приятел адвокат, разказва Здравко Попов. Юристът успял да се заяде, че това "уроци по виола" всъщност означавало "вземам уроци по виола", а не "давам уроци по виола".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини