От х:

Днес в x:

Граничен наряд задържа лек автомобил с 13 нелегални. Шофьорът се опитал да избяга, но е задържан

Граничните полицаи от ГПУ Свиленград задържаха трафикант на нелегални мигранти след гонка.

Вчера следобед лекият автомобил „Ауди комби“ е забелязан от граничния наряд между свиленградските села Сладун и Студена. Граничарите подали сигнал за спиране, но шофьорът не се подчинил на полицейското разпореждане. Последвало преследване по горските сокаци. Наложило се и разпореждане за обсада и от други патрули..

В крайна сметка трафикантът-35-годишен мъж от Харманли успял да се придвижи до изхода на Свиленград, където доброволно спрял в аварийната лента. Оказало се обаче, че това не е краят. Приключението продължило с преследване на беглец. В крайна сметка харманлиецът е задържан от граничните полицаи.

В колата му са открити 13 нелегални имигранти – 4 мъже, 3 жени и 6 деца. Всичките са без документи за самоличност, представили се за сирийци. Уведомена е районната прокуратура. По случая е образувано досъдебно производство.
Освен този случай по южната граница, през изминалото денонощие граничните полицаи от РДГП–Елхово са предотвратили още 12 опита на над 220 имигранти да преминат незаконно турско-българската граница, съобщават от гранична полиция.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Г-
    Г-н Генчев
    7 0
    18:58, 10 авг 2016
    Еми искал е да потича малко на свобода човека преди да отиде зад решетките :) Макар, че май няма да стане понеже сме с „хубава съдебна система“.
Последни новини