От х:

Днес в x:

Незаконна сеч в гората на Маджарово на прокурор

Незаконна сеч в гората,  която е под шапката на  Държавно горско стопанство- Маджарово, са разкрили експерти от мобилните групи на Югоизточно държавно предприятие – Сливен. Съобщението е качено на интернет страницата на службата.

Нерегламентираната сеч е разкрита при рутинна проверка на 13 юли. Отрязани са  над 1500 дървета от дъб и габър, които не са маркирани, те са сечени  без необходимото позволително.

След акцията длъжностните лица, които не са осъществили контрол, са предадени на прокуратурата.

Назначените допълнителни проверки са констатирали и други сериозни нарушения на територията на стопанството, касаещи дисциплината на ползването в одобрени за сеч подотдели.

 "За всички нарушения ще бъде потърсена дисциплинарна и наказателна отговорност на длъжностните лица", заявява заместник-директорът на ЮИДП-Сливен инж. Константин Недев, цитиран на страницата на службата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ле
    Лешояди
    20 0
    17:35, 7 авг 2016
    Едни палят, други секат.... И кучетата си лаят и кервана си върви..., а в Маджарово яко смърди.
    И какво? Кои длъжностни лица? Поименно! Шегувам се. За един прЕател питам. Рехава статийка, малко кьорфишече и с това приключва всичко. В Маджаровско и дървари и билкари много има. Така се говори...
  • 2
    На
    НАБЛЮДАТЕЛ
    0 0
    10:49, 8 авг 2016
    Ч
  • 3
    На
    НАБЛЮДАТЕЛ
    5 0
    11:16, 8 авг 2016
    Исе чудя и се мая тая държава досега къде е спала.Как някои със години влачат и никой не ги вижда горите оредяха хората забогатяха..Няма проверки , а глобичките минимални печалбите грамадни .Държавата нехае.Интересно но защо не проверите как една и съща фирма с една и съща техника печели търгове в няколко общини .Тя да не Батман как ги пренася тия дърва хвърчейке ли?Сега се сетихте да проверите за незаконна сеч ,а предишните години дето куче влачи диря няма.Идете и всъседните общини дали е друга фирма от Маджаровската.Няма партии хора има пари и интереси, а обикновения човечец пионка.
  • 4
    Го
    горски
    5 0
    12:32, 8 авг 2016
    никой не казва защо създадоха това измислено горско маджарово,по рано си беше към харманли,за дабсе краде там,и защо нищо не пише кой е директора там,какво прави той по цял ден в това забутано село,та не си контролира работата,знаете ли колко лева получава,3000 няма да повярвате,държавата му дава предостатъчно но пак се гледа келепира явно,
    а фирмите са ясни,Корект ни са към властта ,държавна и общинска
  • 5
    На
    Наблюдател 2 -
    1 0
    20:42, 8 авг 2016
    и как така стана, че един камион с 12 куб. дърва се заплаща от трима човека по 15 лева на кубик общо 180 лева, а се прави само един курс и то на километър -два. Всички си мълчат защото куче влачи диря няма и не само в Маджаровска община?. Народа беден и последната стотинка отделя за тези дърва а те богатеят..... СРАМ И ПОЗОР! Никой не мисли за бедния народ и това продължава, - ДОКОГА!

Случаен виц

Последни новини