От х:

Днес в x:

Пратиха зад решетките бизнесмен за хероин за 4 млн. лв.

    Пловдивският бизнесмен Никола Проданов бе оставен зад решетките с постоянна мярка „задържане под стража“ с решение на Хасковския окръжен съд. 35-годишният мъж бе задържан в петък вечер на автогарата в Хасково при опит да получи изпратената от Турция машина за тесто. В нея на Капитан Андреево няколко часа по-рано са открити 64 пакета хероин, близо 33.5 кг. По цени на съдебната система дрогата се оценява 3.9 млн. лв.

    За огласяване на операцията днес в Хасково пристигна главният секретар на МВР Георги Костов. На брифинга в полицията присъстваха още шефовете на Граничния участък в Елхово, на Митницата в Бургас, шефове от ГД БОП , зам.окръжният прокурор Розалин Трендафилов, шефът на областната дирекция на МВР Ангел Цанков.

    По думите на главсека изброените служби провеждали специализирана операция за контрабандни цигари на митницата. По метода „оценка на риска“ селектирали рейсовете на турска фирма и при проверката на техен автобус следобед на 15 юли открили дрогата в машината за хляб. Полицаите веднага уведомили прокуратурата и създали организация за контролирана доставка, за да заловят получателя на пратката. Така след няколко часа на автогарата в Хасково в капана им паднал пловдивският бизнесмен. По информация на негови близки, дошли в съдебната зала на хасковския съд за гледането на мярката му за неотклонение, неговият бизнес е хлебарство. Имал фурна за хляб и закуски в София. Според информация в пловдивски медии Проданов имал и складове за търговия с минерална вода и безалкохолни напитки.  

    Адвокат на Никола Проданов бе столичното юридическо светило Димитър Марковски. Той се опита да обори тезата на обвинението и поиска по-лека мярка за клиента си.

    Съдът отбеляза, че доказателствата наистина са косвени, но въпреки това дават основание за обосновано предположение, че именно Проданов е извършил престъплението, в което е обвинен. А то е „опит за придобиване и държане на наркотични вещества“. По делото има и обвинение в трафик на хероин, но то е срещу неизвестен извършител. Разследващите приемат, че двамата шофьори и стюардът на автобуса не са знаели какво има в машината за тесто.

    Никола Проданов не за първи път попада под ударите на закона за наркотици. По информация в пловдивския вестник „Марица“ през 2014 той е бил задържан за 3 кг. марихуана, килограм амфетамин и 65 грама хероин. Тогава обаче съдът в града под тепетата го пуска под гаранция от 4000 лв.

    Днешното решение на хасковските магистрати може да се обжалва пред Апелативния съд в Пловдив.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      12
      123
      27 -5
      19:59, 19 юли 2016
      Кръшков как реши,че е бизнесмен,интересна работа...
    • 2
      По
      Порчо
      25 -2
      20:11, 19 юли 2016
      Какъв бизнесмен е този мърльо бе?
    • 3
      Да
      дасдас
      18 0
      20:43, 19 юли 2016
      бизнесмен по дрога.. интересното е какво става със садържания хероин?
    • 4
      К.
      К.рчо
      32 -1
      21:08, 19 юли 2016
      "през 2014 той е бил задържан за 3 кг. марихуана, килограм амфетамин и 65 грама хероин. Тогава обаче съдът в града под тепетата го пуска под гаранция от 4000 лв."
      Познати наркомани , преди години лежаха по година за по няколко цигари марихуана , други пък с 2-3 дози хероин за лична употреба над година , а тука смешни гаранции за такива количества,което си е разпространение . Бива а .
      • Мм
        ммдааа
        8 -1
        09:21, 20 юли 2016
        станал е информатор....
    • 5
      Пр
      просвета
      14 -5
      01:26, 20 юли 2016
      Кръшков е интелигентно момче - всичко знае, всичко разкрива! Толкова години никой да не го забележи, но сега?! Шерлок Халм ряпа да яде!!!
    • 6
      Кр
      Крали Марко
      15 -1
      08:57, 20 юли 2016
      Розалин трендафилов-корумпирано човече.такива като този никола трафиканти на дрога трябва да се застрелват на място без съд.
    • 7
      Ха
      хаха
      13 0
      16:06, 20 юли 2016
      В България всички, които се занимават с наркотици е прието да се наричат бизнесмени. Кръшков е прав!
    Последни новини