От х:

Днес в x:

Двама от общината и един гражданин почетоха рождението на Левски

Изображение 1 от 3

    Само две представителки на община Хасково и буден гражданин почетоха 179 г. от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Бюст паметникът на националния герой в градинката в двора на едноименното СОУ „Васил Левски“ осъмна с два карамфила. Малко по-късно Венета Въжарска – главен експерт „Култура“ и Златка Караджова – директор в дирекция „Хуманитарни дейности“ поднесоха луксозен букет цветя от името на администрацията. Куриозното в случая обаче е, че поклонниците на Левски бяха два пъти по-малко от журналистите, които бяха на място да отразят отбелязва не годишнината на Апостола.

    „Не само за мен, но и за всеки един гражданин Левски трябва да бъде национално светило и национален герой. Много съжалявам, че само община Хасково и някой гражданин са се сетили за днешната дата“, заяви Венета Въжарска и допълни, че трябва повече будни граждани да отдадат почит към Левски.

    Васил Иванов Кунчев е роден на 18 юли 1837 г. В Карлово, в семейството на Иван Кунчев Иванов и Гина Василева Караиванов.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (21)

    • 1
      Ка
      Каунъ
      49 -13
      11:52, 18 юли 2016
      Ало,общинари, Хасково не е в Анадола, какво е това постно честване на годишнина от рождението на Апостола на свободата !? Защо изпратихме двама служители, по-добре направо един...! Годишнина от рождението на Левски трябва да се чества официално, в този ден всички ръководители в общината, с кметове, зам. кметове, съветници и т.н., трябваше да сте на крака пред паметника на Левски !!!
      • Ba
        baba
        14 -9
        15:26, 18 юли 2016
        Лошото е че това е традиция от предното управление, а новите я продължават !
    • 2
      Тю
      Тюрк
      13 -10
      12:10, 18 юли 2016
      :)
      Иначе сте големи родолюбци.
      Аз ви наричам "човекомразци". Мразите всичко различно но не почитате и нищо "лично".
      Въпроса е дали имате нещо лично вече.
      • Sa
        Sas
        8 -7
        14:45, 18 юли 2016
        Родолюбци сме, турче, родолюбци !
        И родолюбието не се измерва в показни акции или насила, родолюбието е в сърцето !
    • 3
      Ку
      Култура ми Янко!
      25 -5
      12:11, 18 юли 2016
      Е така е, съгласен съм, но къде сме ние...?
      Няма държава, ама няма и народ!
      Ако Англия чества национален герой, какъвто е Васил Левски, там щяха да са кралицата, принцове, принцеси, министър-прецедаталят, цялото ръководство на държавата със воне оркестър. Щяха да прелитат самолети... А ние..., мъртав народ, без ценности!
      • И
        И
        4 -1
        18:43, 18 юли 2016
        кой според Вас е национален герой на Англия?
    • 4
      Се
      СЕЛЕНЖЕР
      27 -6
      12:48, 18 юли 2016
      Ех така е нали залюбихме всички еврейогейски ценности и станахме първи атлантици с голи гъзове и празни джобове...кат се замисли човек и самия левски се е борил срещу същото,което ние днес го вкарахме сами в къщата си...така,че вече нямаме очи да ходим при левски,защото сме го предали в борбата му...
      • Ба
        Бай Недял
        4 -5
        15:34, 18 юли 2016
        Много Пъчи се навидиха в Аскоу, Гошо и това е много лошо! Едно време пиратките бяха по 1 ст., сега поскъпнаха. Нали помниш как се лекуват Пъчи?
    • 5
      Позорно! Две служителки от общината поднасят букет цветя. Срамно!
      Какво доживях!
      Наистина в общинската и областна управа работят хора, които хабер си нямат от това, какво значи - национално достойнство! Хабер си нямат от това, какво значи национални символи, национални герои, исторически икони на България! Господа управляващи град Хасково, следва да потънете от срам в земята! Вие сте мижитурки!
      • Съ
        Съни
        6 -1
        08:46, 19 юли 2016
        Ама кои служителки, най-вече Венетка, Вечната Амбър на всички власти.
    • 6
      Ив
      Иван Райчев -Гъбата
      23 -7
      13:40, 18 юли 2016
      Видях ги служителките как ги накараха да отидат и сложат цветя, такова нещо на сила не признавам. После се завърнаха на работа в общината към 10 часа героините. Аз видях поне около 20 човека да посещават паметника, но те не бяха призовали фотографите за фото -сесия. Левски е един, да живее България.
    • 7
      P
      p
      15 -6
      14:04, 18 юли 2016
      Ами нали точно на тия отдели --КУЛТУРА и ХУМАНИТАРНИ дейности в общината предполагам и в областта задачата е да следят ей такива общонационални ДНИ и да подготвят населението с програми с оглед честванията на велики личности и дати
    • 8
      An
      ani
      10 -3
      14:44, 18 юли 2016
      Ако е за маса всички ще са там
    • 9
      An
      ani
      15 -3
      14:46, 18 юли 2016
      Много им дреме на общината за празниците! Имат ги за показност и за отбиване на намера!
    • 10
      Уч
      ученик
      12 -4
      14:51, 18 юли 2016
      „Карлово е градът, който е символ на българския дух.....Няма нищо по-естествено за карловци рождената дата на Апостола да бъде и наш празник. Бъдете здрави! Бог да пази България!, Бог да пази Карлово!”, с тези думи кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов поздрави жителите и гостите на Карлово и откри празника на града. Тържеството започна на площад „20-ти юли” с химна на България и издигане на националното знаме и знамето на община Карлово. На площада се състоя официалното посрещане на всички участници от Националния туристически поход „По стъпките на Левски”. Ръководителите на шестте лъча рапортуваха на кмета за успешно преминаване на прехода, а той им връчи грамоти. „Карлово е градът, който е символ на българския дух.....Няма нищо по-естествено за карловци рождената дата на Апостола да бъде и наш празник. Бъдете здрави! Бог да пази България!, Бог да пази Карлово!”, с тези думи кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов поздрави жителите и гостите на Карлово и откри празника на града. Тържеството започна на площад „20-ти юли” с химна на България и издигане на националното знаме и знамето на община Карлово. На площада се състоя официалното посрещане на всички участници от Националния туристически поход „По стъпките на Левски”. Ръководителите на шестте лъча рапортуваха на кмета за успешно преминаване на прехода, а той им връчи грамоти. В празникът се включиха: Георги Пилев – заместник-областен управител на Пловдив, заместник-кметовете на община Карлово Антон Минев, Данка Люртова и Стойо Карагенски, Стефан Стефанов – секретар на общината, проф. Иван Стоянов – председател на фондация „Васил Левски” и носител на Наградата на Карлово за 2016 г., проф. Иван Гаврилов – дарител, носител на Наградата на Карлово за 2015 г., общински съветници, кметове на населени места, много граждани и гости на града."
      ГОСПОДА, УПРАВЛЯВАЩИ ГР. ХАСКОВО, УЧЕТЕ СЕ НА ПАТРИОТИЗЪМ ОТ КАРЛОВЦИ!!!
      ПОЗОР Е ДНЕС, ДА НЯМА ОФИЦИАЛНО ЧЕСТВАНЕ НА АПОСТОЛА! СРАМ!
    • 11
      Ив
      Иван Райчев -Гъбата
      11 -8
      14:58, 18 юли 2016
      Да попитам редактора на сътвореното заглавие.- Двама общинари и един гражданин. Общинарите не ли са граждани на нашата Република България ? Трябваше на паметника да стои дежурен фотограф а не на повикване защото деня не е свършил още.
    • 12
      Ab
      absurda
      13 -5
      19:01, 18 юли 2016
      А вие къде бяхте уважаеми съграждани, защо не отидохте ? Не защитавам никого, но разсъждавате типично по български - тоя що не отишъл, оня що не отишъл, погледнете се вие и после критикувайте кой е родолюбец и кой не. По-добре ли щяхте да се чуствате ако кмета беше разпоредил да иде цялата администрация, или примерно да се задължат ръководителите на държавните структури да цъфнат с по едни букет ? Не ти ли идва отвътре да идеш, да се поклониш, да отдадеш почит........ по-добре не коментирай. Между другото аз днес минах и наистина имаше хора. Нямаше да е лошо тях да снимате, а не тея двете кокони, които явно са там по служебни причини.
    • 13
      Ки
      кифли
      21 -5
      19:16, 18 юли 2016
      Общински кифли, дето се правят на кроасани
    • 14
      Чи
      читател
      18 -4
      19:58, 18 юли 2016
      СРАМ! Как може само двама общински служители да почетат днешната дата? Защо не беше организирано тържествено честване на рождената дата на Апостола? Отдел Култура спят ли,че не са заложили това събитие?! Пък Въжарска какво още прави там няма да питам, то бива безочие, ама това никъде го няма,мама и щерка лапнаха общински постове,лизаха мазаха 16 години и продължават!
    • 15
      Ам
      Ами
      7 -1
      09:37, 19 юли 2016
      По-зле няма накъде. Хасково ударихме дъното, дайте да изплуваме нагоре!!
    • 16
      Мо
      Може ама не би
      8 0
      12:15, 19 юли 2016
      Как да изплуваме нагоре - като постоянно те дърпат все по-надолу. Ежедневния живот се е превърнал в една грозна борба за оцеляване - първо да намериш какво да сложиш на масата, че да нахраниш горе доло семейството; да имаш що годе прилични дрехи, че да не си последния парцалив гражданин; да блъскаш по минимум 10 часа ако си късметлия да имаш работа и то за жълти стотинки; да пестиш и да отделяш за бъдещето на децата, с идеята да не бъдат в същия капан като тебе; в името на една заплата да търпиш всички обиди и простотии на шефа; да се раздаваш на 200 процента на работно място, където никой не цени труда ти и си присвоява твоите постижения, пък не дай си боже да сгрешиш в нещо ти взема здравето и те изкарва некомпетентен! И след такова живуркане не е чудно, че хората нямат пари за книги и култура, а дори да отделят някой лев за това - нямат сили да се усмихнат във непрестанна готовност към простотиите и несправедливостите в живота! Айде сега плувайте нагоре!
    Последни новини