От х:

Днес в x:

„Зорница“ грейва като нова с 600 бона, платени от замърсители

Снад 600 000 лева ще финансират голям ремонт в сградата на детската градина на улица “Добруджа“ в Хасково, част от ОДЗ № 3 “Зорница“. Забавачката ще стане като нова, след като бъде ремонтирана по проект на община Хасково. Разработката на местната администрация е сред одобрените за финансиране от Управителният съвет на Националният доверителен екофонд, който управлява средства, предоставени целево от държавния бюджет, включително по силата на суап сделки за замяна на “Дълг срещу околна среда” и “Дълг срещу Природа”.

Точната стойност на проекта е 631 628 лв., от които основната част -536 883,80 лв. са безвъзмездната финансова помощ по Инвестиционна програма за климата, а собственото финансиране от общинската хазна е за 94 744 лева.

Основната дейност е топлоизолацията на зданието. С част от парите ще бъде подменена дограмата, ще бъде направена външна изолация, покривът също ще бъде топлоизолиран, както и подът. По проекта има заделена сума и за реконструкция на котелна централа и отоплителна инсталация. След приключването на ремонта водата за битовите нужди ще бъде затопляна от слънчеви колектори, който също ще са сред новите придобивки по проекта.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Юл
    Юли
    8 -2
    10:20, 7 юли 2016
    и защо "директорката" караше родителите да се молят в общината за пари като можело и по програма ..
    • Ет
      Ето защо
      4 0
      11:40, 7 юли 2016
      Сега може, а при Бащицата не можеше.
  • 2
    Бо
    Бо
    1 -4
    15:12, 7 юли 2016
    Юли, директорката не е карала никой да моли за пари, инициативата беше на майките, не за да молим за пари, а да ги запознаем с нуждите на градината. Проекта беше изготвен отдавна и внесен за одобрение, и чак сега е одобрен. Ето за това!
    Стига сте злобели мили майки, като кокошки си предавате грешна информация и измишльотони и се настройвате една друга срещу директорката. Като неможете да помогнете, поне не пречете!
Последни новини