От х:

Днес в x:

Библиотеката в Хасково подарява книга срещу 5 кг хартия

Изображение 1 от 6

    Дете и родител, които донесат 5 кг стара хартия, ще получат подарък книга по избор от Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково. Хартията трябва да се предаде на 10 септември от 10 до 14 часа на площад „Свобода“.

    За инициативата съобщиха от културната институция днес, при откриването на тазгодишното издание на „Лято в библиотеката“ в Детския отдел. Заниманията за малчуганите ще бъдат всяка сряда от 10:30 до 11:30 часа и ще продължат два месеца.

    През следващите седмици те ще се запознаят със защитените видове животни, принципите на здравословното хранене и други. Днес малките посетители рисуваха с пастели представата си за лятото. Повечето от децата бяха изобразили море. Малко по-рано изслушаха на грамофон приказки от книгата „Грузулак“.

    Инициативата, която се провежда повече от 6 години, има за цел да привлече повече читатели в библиотеката, обясни Анна Щилянова - главен библиотекар. Тя припомни, че през изминалите години се правеше само за месец, но заради засиления интерес на родители и деца, периодът е удължен. Тази година всяко дете ще получи малка книжка, в която ще събира печати от всяко посещение. Децата, които съберат максимален брой печати, ще получат награди при закриване на „Лято в библиотеката“ на 31 август.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Rr
      rr
      0 0
      09:48, 7 юли 2016
      Браво за инициативата! Само, че освен четенето на книги, трябва да се запознаят децата и за рециклирането, и защо носят тази хартия в крайна сметка.
    Последни новини