От х:

Днес в x:

Навалица в паспортното за лични документи по Рамазан Байрям

Изображение 1 от 3

    Над 260 души са обслужени в паспортната служба в Хасково днес само до обяд.

    Още от сутринта огромния брой хора се наредиха чинно, за да подменят личните си карти или паспортите си. Върволицата пред гишетата излезе и извън сградата.

    По данни на началник групата “Български документи за самоличност“ към ОД на МВР-Хасково Снежа Митошева до 14.30 часа днес 80 души са получили готовите си документи за самоличност. Повечето от тях са на хора с настоящ адрес в Турция, отбеляза Митошева. Справката показва, че до ранния следобед през гишетата за прием на документи са минали 186 заявители, като отново масовите поръчки са за паспорти. В две трети от случаите се заявява бърза услуга, която се изпълнява в рамките на три дни.

    Понеделник е най-натоварения ден за службата, обикновено в първия ден на седмицата обработваме по около 200 заявления, но днес те са толкова само в половината работен ден, коментира Митошев. Тя обясни наплива с мюсюлманския празник Рамазан Байряма тази седмица, заради който много нашенци, които живеят в южната ни съседка Турция се прибират при близките си тук и използват времето да актуализират и личните си документи.

    Митошева посочи, че няма напрежение в Паспортната служба, която работи в пълния си капацитет и документите се приемат и издават на 8 гишета.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      14
      14/88
      4 -5
      15:26, 4 юли 2016
      удобен момент за атентат
      • ££
        £££££
        0 -3
        22:35, 4 юли 2016
        Анонимна мишка.
      • 65
        65151
        1 0
        09:34, 5 юли 2016
        Лица с двойно гражданство не трябва да има в Р. България. Тези ачкюпеци ни цакат с това. Ползват благата на българското гражданство, а милеят за майка Турция.
    Последни новини