От х:

Днес в x:

Общината ремонтира 4 улици и паркинг във вилните зони

    Община Хасково ремонтира паркинг и четири улици във вилните зони на града. Това са улиците във вилна зона „Кенана“ - „Места“ и „Лилия“, улицата до „Пловдивските гробища и улица „Големия камък“ във вилна зона „Куба“. Те са подравнени със специална машина и са насипани с фракция и валирани.

    Улиците не са асфалтирани, защото под тях няма канализация, информираха от общинска администрация. Изграждането на канализация е планирано в бъдеще, но за това е необходимо приемането на Общия градоустройствен план, така също осигуряването на финансиране за проектиране и изграждане на инсталацията. Това ще отнеме години.

    Досега улиците бяха в дупки и кал, при лошо време бяха трудно проходими, за което живеещите там са сигнализирали общината с множество жалби. В момента придвижването по тях е много по-лесно. Изпълнителят на ремонтните работи дава гаранция от две години на така направения път, заявиха още от общината.

    По този начин е обособен и паркинг между улиците „Тунджа“ и „Асенова крепост“. Там през последните години са изградени две големи жилищни кооперации, за които няма осигурени достатъчно парко места. Живеещите в района бяха принудени да паркират автомобилите си на улицата, което затрудняваше движението, особено камионите на сметопочистващата фирма, както и снегорините.

    За ремонта на четирите улици и паркинга са изразходвани 26 000 лева от бюджета на Общината.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Но
      новата власт
      9 0
      15:41, 15 юни 2016
      От няколко дни бус на Общината стоварва работници на Еко прогрес в частен имот в село Александрово. Кой разпорежда , кой плаща и на кого е имота няма да питаме. Ние просто гласувахме за Вас , Кмете . За новото , за доброто за различното .Доверие трудно се печели , но за жалост лесно се губи .А улиците , че ги ремонтирате е чудесно , но едното не препокрива другото.
      • Ww
        www
        2 0
        22:26, 15 юни 2016
        На Корнелия краката са къси. На кой е имота, че ми е интересно? Моля споделете, че иначе изглежда като клевета.
    • 2
      11
      112233
      5 0
      17:23, 15 юни 2016
      Чак ми е интересно каква ли е тази специалната машина с която са подравнили "улиците" и как дадоха 2 години гаранция на чакъла който при първия сериозен дъжд пак ще се изрови.
    • 3
      Ра
      работник
      3 0
      17:53, 15 юни 2016
      В имота на началника са работниците, нали е от Александрово , Диян Петков. Но , кмета бил разпоредил два дни да работят за града , три дни за себе си
    • 4
      Ра
      работник
      6 0
      18:16, 15 юни 2016
      кмете , кмете много вода ти подливат , много си ги разпуснал юздите.Замазват ти очите от всякаде и си правят каквото си знаят твоите подчинени
    • 5
      Тт
      тт
      6 0
      20:06, 15 юни 2016
      Чакаме изпълнение за канализация и асфалт в Кенана.Докога ще правят проекти и само с тях ли ще се разминаваме.Колко милиони на наш гръб ще се прахосат за политически игри?
    • 6
      Gh
      ghi
      2 -2
      20:30, 15 юни 2016
      а вилна зона каменец кога ще ремонтираме
    • 7
      Жи
      живущ на гара движение....
      5 -1
      21:27, 15 юни 2016
      Да асвалтират където си искат....аз живея на ул. Гара движение.и поради това,че неползвам никакви блага на тази държава и лазя в калта.....категорично отлазвам да си плащам данъците.......всичките са едни и същи.....уж гласувахме за радикална промяна....но,сори...никаква промяна.изгонихме доброто.получихме лошото.че и по лошо...
    • 8
      Хората живущи във зона Кенана са свикнали със всичко.Без канализация,без улично осветление,без пътища,без нормално налягане на водата в чешмите,без сметосабиране.Като завали си изхвърлят със помпи септичните ями по разрушените тъи наречени улици.Но данаците и таксите си плащат,искат или не .!!!!!!!
    • 9
      T
      T
      0 0
      09:45, 16 юни 2016
      Де го асфалта?
      Какво ще правите с цената на водата - тази жабясала течност?!
    • 10
      Ра
      раздразнен
      2 0
      10:57, 16 юни 2016
      Кмета в един град е като стопанин на домакинство Той трябва да знае всичко Всеки понеделник на оперативка трябва да поставя задачи и през седмицата да следи за изпълнението им Това изисква време и сили но щом си на хорото трябва да играеш иначе подчинените те БАЗИКАТ или подаваш оставка Относно поправените улици Така са ремонтирани че при първите проливни дъждове пътя до гробищата ще лъснат дупките а този от КУБА до ГОЛЕМИЯ КАМЪК чакъла ще бъде отнесен ЯЗЪК ЗА ПАРИТЕ на ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини