От х:

Днес в x:

14-годишно момиче и млад мъж загинаха при катастрофа

14-годишно момиче и 40-годишен мъж загинаха при тежка катастрофа на пътя Шумен-Разград.

Произшествието е станало вчера около 18.30 часа, близо до разклона за село Тервел, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. 

Водач на лек автомобил с търговищка регистрация, поради движение с несъобразена скорост, излязъл вляво по посока на движението си и се блъснал в крайпътно дърво. В следствие на удара на място е починало непълнолетното момиче, което е от град Лозница.

В МБАЛ-Шумен са откарани водачът на автомобила Ф. О. и другата 14-годишна пътничкакоято се е спасила само с охлузни рани. След преглед е изяснено, че шофьорът е с фрактури на таза и дясната подбедрица и е настанен за лечение с опасност за живота. Въпреки усилията на лекарите обаче, тази сутрин той е починал, съобщиха пред "Фокус" от болницата.

Започнато е досъдебно производство, което трябва да изясни причините за катастрофата. 

През уикенда пък при катастрофа, предизвикана от куче на пътя, почина 17-годишно момче.

От началото на годината при 2876 тежки катастрофи са загинали 260 души, а 3569 са били ранени, сочат последните данни на МВР.

Шофьорите с повече нарушения на пътя трябва да се явяват на опреснителен курс и изпит през определен период от време, предложи междувременно експертът по пътна безопасност и бивш началник на "Пътна полиция" Алекси Стратиев.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини