От х:

Днес в x:

Математическата и Езиковата в Хасково сред 94 училища, наградени от МОН

Природо-математическата гимназия „ Акад. Боян Петканчин” и ГПЧЕ ”Проф.д-р Ас. Златаров” в Хасково са сред 94-те училища в страната, наградени от Образователното министерство за постигнати високи резултати.

Те ще получат допълнителни средства за стипендии на учениците от ведомството, водено от министър Меглена Кунева. Парите се предоставят на основание на правителствено постановление от 2013 г. за условията за получаване на стипендии от учениците след завършено основно образование.

Средствата са целеви за изплащане на стипендии на учениците в гимназиален етап-от 9-ти до 12-ти клас. Допълнителните средства ще бъдат разпределени от училищните ръководства, които имат задачата да разработят критериите за това.

Училищата са разпределени в 7 групи в зависимост от средните резултати, които са постигнали на държавните зрелостни изпити за последните пет години.

На страницата на МОН е качен и пълният списък с наградените школа.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Хм
    Хм
    7 -2
    21:19, 11 юни 2016
    Ко стана с маминото момче! Никъде не го цитираха като отличник! Нали медалите и класиранията си ги правеше на закуска. Ей таки си ги вадеше! А-а!!!!!!!!!
  • 2
    Го
    Гост
    11 -2
    22:24, 11 юни 2016
    Браво на децата и техните учители! Дайте път на младите в педагогическата професията! Те са надеждата ни за бъдещето! И пенсионирайте най-после директорите и пом.директорите - динозаври!
    Седят в кабинетите само за пари и да плашат гаргите. Смеят им се зад гърба ученици и учители, пък те смятат че им се възхищават. Нямат реална представа за себе си. Голям резил.
  • 3
    Чи
    Чистка
    5 -1
    19:48, 13 юни 2016
    Чистка на всички некадърни директорки, начело с оная Бясната - да оди да се реализира в друга сфера - например в цирка като звероукротител, като пазач у затвора, като плашило на бустаня или зла лелка другаде... ама не тука!
  • 4
    Дъ
    Дъб
    4 -1
    22:48, 13 юни 2016
    За оная лудата катерица ли става на въпрос!
  • 5
    Ст
    Страх лозе пази
    1 0
    19:41, 14 юни 2016
    Леле, много ви е страх името да и пишете на тая катеричка! Ама всички се сещаме за коя иде реч! То така става по интересно - като игра - хем описателно, хем разказвателно! То за тая " жена конкурс" много може да се пише - предимно какви поразии твори! А за гадното й характерче - думи няма да го опишат. Българската реч е бедна да се опише такава директорка!
  • 6
    12
    123
    0 0
    22:03, 14 юни 2016
    Не директорка, а зла вещица. С кликата си от двулични клюкарки по цял ден седят и простотии мислят. От тичане да пият кафе и да оправят клюките по на фас не им остава време да работят. Пък като се сетят за работа, само пречат на хората да си свършат правилно задачите! От тази нейната администрация по-долна няма.

Още новини

Последни новини