От х:

Днес в x:

2400 чистиха региона в събота, в Хасково събраха 21 тона боклуци

Изображение 1 от 6

    Повече от 2400 доброволци участваха в съботното чистене в региона, съобщават от областната администрация. В кампанията са се включили всички общини на областта.

    До ранния следобед в община Хасково са събрани и изхвърлени 21 тона отпадъци. Основните обекти, които са почистени, са емблематичният парк Кенана, пространството около монумента Света Богородица, крайградски гори и места за отдих. В чистенето участваха областният управител на Хасково Станислав Дечев, кметът на Хасково Добри Беливанов, общински и държавни служители, и най-вече граждани и доброволци. 

    В община Свиленград, която е най-активна  в област Хасково, са събрани и изхвърлени 12 тона отпадъци. Там в кампанията „Да изчистим България“ участваха над 700 човека.

    В Любимец събраният боклук е 12 тона, над 200 човека почистваха обществени места и туристически забележителности като местността Глухите камъни.

    В най-малката община в област Хасково- Стамболово, са събрани и изхвърлени на депото 1,3 тона отпадъци. Още толкова очакват да бъдат транспортирани до сметището в неделя.

    В Харманли доброволци почистиха парка Извора на Белоногата, защитената местност Дефилето и около извънградския параклис Трифона, масово са почистени училищни дворове и паркове в града. Общо в Харманли са събрани  34  тона отпадъци. 

    Данните за събраните количества отпадъци са към късния следобед в събота и е възможно на някои места да са се увеличили.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Th
      the power
      6 -4
      13:48, 5 юни 2016
      Българина не знае как да реагира на такива новини. Няма кво да се плюе ,разконспирира.
      Оказа се, че тази инициатива си съществува от години, и имате право да се чувствате глупаво относно вчерашните коментари как някой се опитва да ви мами с чистенето на боклуци, и хората които дадоха плюсове на коментарите също.
    • 2
      Jo
      John
      0 0
      10:03, 6 юни 2016
      много малко гербави мобилизирахте!
    Последни новини