От х:

Днес в x:

14 °C

ДАНС погва прокуратурата в Хасково за чадър над кмета

Да се провери окръжната прокуратура в Хасково заради прекратени производства срещу кмета на общината Георги Иванов, а проверката да се извърши от върховната касационна прокуратура и други висшестоящи техни органи. Това е изводът в доклада на ДАНС, представен пред комисията по корупция към Народното събрание в края на миналата седмица. Копие от доклада на българското ФБР бе раздадено днес на журналисти от кмета Георги Иванов.

В документа от 14 точки са изброени констатирани от ДАНС нарушения. Списъкът започва с ремонт на общината от фирма "Стройтекс". Фирмата е собственост на кмета, той я управлавяше преди да стане градоначалник. Сега принципал на дружеството е синът му Павел. Името на Павел фигурира и по-надолу в списъка сред фирмите, получавали преводи от общината.

Повечето от изброените обекти неведнъж са ставали публично достояние. Сред тях е прословутият договор с фирма "Интерлинк" за шведската медицинска техника още от 2002 г., която бе проверявана неведнъж, от Интерпол включително. Списъкът включва покриването на реката през 2006 г., продажба на част от двора на АГО, прословутият "мавзолей" - постройката до театъра, сега галерия "Форум", договорът на общината с "Дусман", която доставя храна на детските заведения и болницата.

Георги Иванов призна на брифинг днес, че от фирма "Дусман" са му превели 5 000 лв. за изборите през 2003 г. Първо, това не е противозаконно, и второ – интересното е, че аз въобще не подозирах за тези пари. Дори се наложи да им ги върна след изборите, защото вече бях предал отчета си за вота пред Сметната палата, разказа градоначалникът.

В списъка на ДАНС пише и за "много имоти, закупени втори път – продадени на много по-високи цени", без да се уточнява броя им. Отбелязано е и "колите (над 200 000 лв.) на лицата: жена, синове, снаха, проверка на тях за пране на пари", но не става ясно дали предстои такава проверка или вече е направена.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Снабдете се с повече информация, отнасяща се до професионалните ви проекти. Амбициите ви са осъществими, но трябва повече работа. Отлагайки нещата, няма да постигнете напредък, за това съчетайте усилията си с човек от обкръжението ви. Увереността, с която печелите доверие ви помага да сте в крак с новостите.
20 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви ще е много днес, затова бъдете пределно концентрирани. Опитайте са да свършите всичко, което се изисква от вас. Възможно е околните да ви занимават със странични проблеми, но не позволявайте това да се случи. Нямате основания да се съмнявате в искреността на свой близък.
20 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пристъпвате към осъществяването на свой проект, върху който работите от доста време. С изявите си ще впечатлите хора, които бихте желали да имате за партньори. Ще последват препоръки и добри предложения. Не си губете времето с човек, имащ други предпочитания. Ако трябва да правите компромиси, не се колебайте.
20 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не прекалявайте с пазаруването днес, тъй като финансовото ви състояние не е завидно. Помислете за отношението си към околните, дали това е най-доброто, на което сте способни. Опитайте се да приемете неприятни новини хладнокръвно, без излишни емоции.
20 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
20 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще бъде добър ден за вас, особено по отношение на личния ви живот. Приятната новина, която ще чуете, ще ви накара да летите от радост. Очакват ви хармонични отношение с вашия любим човек. Пожелайте си тези хубави моменти да не ви напускат никога. Работата ще ви се стори досадна, но ще се справяте без усилия.
20 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Обичани сте и днес отново ще получите потвърждение за любовта на човека, с когото споделяте общи интереси и други вълнения. Работещите с документи и пари да повишат вниманието си, всяка разсеяност би им струвала скъпо. Предложения, свързани с бъдещи реализации ще ви накарат да предприемете и съответните действия.
20 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Пред вас се разкриват перспективи, които ви помагат с лекота да постигате целите си. Умеете да говорите убедително и това ви прави предпочитани и интересни, а също и успешни. Не пренебрегвайте мнението на колегите си, в даден момент ще ви бъде полезно и ще ви подтикне към действия.
20 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В повече работа ще премине деня ви. Срочни ангажименти и семейни задачи ще ви подтикнат да потърсите и друга възможност за справяне с проблемите си. Но, ако в нечие присъствие откриете дразнител, не бързайте да късате мостовете. Овладените емоции са по-добър съветник от желанието да си кажете всичко, което ви притеснява.
20 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятна личност ще ви напомни отминали събития, от които сте запазили добри спомени и чувства. Няма да ви бъде трудно да осъзнаете пропуските си и да ги наваксате. Внимателно подбирайте храната си, имате нужда да разнообразите менюто си. Повече предпочитайте плодове и зеленчуци и по-малко на месо с мазнини.
20 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
И днес ще продължи успешният ви ход напред. Ако трябва отложете някои свои ангажименти и отделете повече време за близък, който се нуждае от съдействието ви. Помощта ви ще бъде полезна и навременна. Някои от вас ще пътуват по служебни дела. Бъдете внимателни при шофиране и не предприемайте рисковани изпреварвания.
20 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да разнообразите деня си, пък било то и по нетрадиционен начин. Малка промяна в плановете няма да ви навреди кой знае колко, дори напротив. Това ще ви открие неподозирани хоризонти и перспективи. Хората около вас се възхищават на активността ви и способността да поемате отговорности.
20 окт 2020
Последни новини