От х:

Днес в x:

9 °C

ДАНС погва прокуратурата в Хасково за чадър над кмета

Да се провери окръжната прокуратура в Хасково заради прекратени производства срещу кмета на общината Георги Иванов, а проверката да се извърши от върховната касационна прокуратура и други висшестоящи техни органи. Това е изводът в доклада на ДАНС, представен пред комисията по корупция към Народното събрание в края на миналата седмица. Копие от доклада на българското ФБР бе раздадено днес на журналисти от кмета Георги Иванов.

В документа от 14 точки са изброени констатирани от ДАНС нарушения. Списъкът започва с ремонт на общината от фирма "Стройтекс". Фирмата е собственост на кмета, той я управлавяше преди да стане градоначалник. Сега принципал на дружеството е синът му Павел. Името на Павел фигурира и по-надолу в списъка сред фирмите, получавали преводи от общината.

Повечето от изброените обекти неведнъж са ставали публично достояние. Сред тях е прословутият договор с фирма "Интерлинк" за шведската медицинска техника още от 2002 г., която бе проверявана неведнъж, от Интерпол включително. Списъкът включва покриването на реката през 2006 г., продажба на част от двора на АГО, прословутият "мавзолей" - постройката до театъра, сега галерия "Форум", договорът на общината с "Дусман", която доставя храна на детските заведения и болницата.

Георги Иванов призна на брифинг днес, че от фирма "Дусман" са му превели 5 000 лв. за изборите през 2003 г. Първо, това не е противозаконно, и второ – интересното е, че аз въобще не подозирах за тези пари. Дори се наложи да им ги върна след изборите, защото вече бях предал отчета си за вота пред Сметната палата, разказа градоначалникът.

В списъка на ДАНС пише и за "много имоти, закупени втори път – продадени на много по-високи цени", без да се уточнява броя им. Отбелязано е и "колите (над 200 000 лв.) на лицата: жена, синове, снаха, проверка на тях за пране на пари", но не става ясно дали предстои такава проверка или вече е направена.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 10.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
По-често се вслушвайте във вътрешния си глас, той е извор на истини и съвети от извора. Ще общувате добронамерено с конкурентите си, с което ще ги спечелите за обща задача. Реагирайки адекватно на създадената ситуация, ще подобрявате имиджа и финансите си. Реализирана мечта.
10 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
За да дадете всичко от себе си заложете на емоционалните си възприятия. Няма да се лутате в търсене на подходящото решение, но повече предпазливост не ще ви бъде излишна. Близките ще ви стимулират.
10 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делова задача ще ви накара да ускорите работата си по нея. В сътрудничество с колеги и партньори ще я приключите в срок, без излишни вълнения. Новости от интимен характер ще ви подтикнат към повече обвързване с партньора. Вести от чужбина ще ви подтикнат към вземане по-бързи решения.
10 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Служебните въпроси не търпят отлагане, част от времето ви ще е запълнено с тях. Помислите за организацията и реда на работното място, сътрудниците ви/ако имате такива/ също ще се включат в мероприятията. Не пренебрегвайте добрата си форма, има какво да направите, за да се поддържате в нужната ви кондиция.
10 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приоритетите на повечето от вас днес са свързани с въпроси, касаещи човека до вас. Стремите се към разбирателство и се опитвате да елиминирате нещата, които ви пречат да го постигнете. Ваш близък ще ви помоли за услуга, с която можете да му бъдете особено полезни. Не отказвайте предложение за вечерта, ще успеете да се отпуснете и да прекарате наистина приятно.
10 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е в общуването си днес да срещнете несъгласие по въпроси, които считате за вече решени и това отново да ви върне назад. Отнесете се с повече внимание към чувствата и вълненията на околните и тогава нещата ви ще потръгнат. Често болката ни помага да осъзнаем истини, които подминаваме, без да осмислим.
10 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Късметът ви днес ще работи и скоро ще се похвалите с осъществени намерения. Умело ще се възползвате от нечие несправяне с работата и ще блеснете със способностите си. Някои ще получат предложение за нова или допълнителна заетост. Промените, към които се стремите ще наложат повишаване на образоваността ви.
10 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отхвърляте задачите си. Финансовите ви възможности ще пораснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
10 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стрелец Финансови успехи ще ви зарадват. Не е това, от което имате нужда, но на този етап - добре. Ако ви се налага да пътувате, много внимавайте като шофирате. Вечерта се поглезете заедно с любимия човек, като си подарите взаимно нещо вълнуващо.
10 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
10 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес много неща ще ви носят добро настроение и създават усещане за сигурност. Сред тях на първо място са близките ви хора, наградете ги с приветливото си поведение и добра дума. При други се очертават постигнати споразумения и финансови придобивки. Ще можете да си позволите и нещо повече за себе си.
10 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Градивното ви отношение към трудовите ви ангажименти ще ви изведе до финансов успех. Гостоприемни сте и това ще ви натовари с повече грижи. Ще се опитат да ви въвлекат в чужди проблеми. Независимо от желанието да сте полезни се дистанцирайте за момента. Решимостта ви ще ви бъде от полза.
10 май 2021
Последни новини