От х:

Днес в x:

„Умирай лесно“ в Хасково

Първият документален български филм "Умирай лесно", който третира темата за насилието сред подрастващото поколение, ще бъде показан в 4 общини на областта идната седмица, събощиха от областната администрация. Инициативата е на губернаторката Райна Йовчева. Тя ще присъства на всяка една от прожекциите, както и авторката на филма – журналистката от програма "Хоризонт" на БНР Емилия Антова.

След прeдставянето на филма за него ще говори авторката му и ще се проведат дискусии на тема "Кое прави младите хора агресивни".

Инициативата на областния управител предвижда още дискове с филма да бъдат разпространени във всички училища на областта и дискусиите да продължат на срещи с ученици, на родителски срещи и педагогически съвети.

Премиерата на "Умирай лесно" бе точно преди година в столицата. "Идеята за неговото осъществяване дойде след едно интервю в Монтана, където младо момиче почина, застреляно в главата от свой съученик. Тогава реших, че като журналист съм длъжна да направя повече от това да показвам лошите вести", казва авторката на "Умирай лесно". Тя го определя като филм-превенция, който да покаже на младите хора до къде води насилието.

В "Умирай лесно" са документирани жестоки събития по действителни случаи. Досега той е представен в 14 града, кадрите в него са били приети много драматично от младите хора.

Филмът ще бъде прожектиран в:
Димитровград, 14 октомври, 18 ч., залата на театъра
Харманли, 15 октомври, 18 ч. залата на Община Харманли
Свиленград, 16 октомври, 18 ч., залата на Община Свиленград
Хасково, 17 октомври, 16 ч., зала "Хасково" на Община Хасково
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини