От х:

Днес в x:

Гръмнаха крадлив тийнейджър. Пишман крадец заспа при обир. Преглед на печата – 3 октомври

Гръмнаха крадлив тийнейджър край границата, съобщава над главата си днешният брой на "Новинар юг". Криминално проявеният 16-годишен Йордан Сашев бил прострелян в крака, но пред полицаите разказвал небивалици. Криминалистите били повикани в Бърза помощ заради огнестрелната рана и се усъмнили в думите му.

80% от Баните – канализирани, акцентира на първата си страница изданието. Само Колец и Винево са без тръби за отпадни води в общината, допълва вестникът.
Добра новина. Но чакаме да научим и че селата в хасковска община нямат проблеми с канализацията.

Таксите на битака падат, съобщава още "Новинар юг" и допълва, че това става заради разместване на сектори.

Ченге спасява пребит дядо от рецидивист, акцентира на криминалната страница вестникът. Тихомир Шалаверов нападнал 73-годишния Атанас Янчев в Димитровград, старецът бил спасен случайно от минаващ полицай. Вчера делото срещу рецидивиста бе отложено, допълва изданието, а дядото се оказала стихоплетец. За еротичните му рецитации можете да прочетете на 12 страница в броя.

До 3 г. Свиленград ще има нови улици, казва в интервю за "Новинар юг" градоначалникът Георги Манолов. Разговорът с него е по повод предстоящия празник на града.

Мачът с "Розите" спасен, акцентира на спортната страница изданието. Нужните 500 лева за мача в неделя извадил от джоба си кметът Георги Иванов.
Положението е закърпено, но така не може да продължава, вероятно си дават сметка футболните мъже на Хасково.

Най-хубавите ни цветя цъфтят на бутището, така е озаглавено голямото интервю в броя – с колекционера Димитър Инджов. Под него е публикувано и интервю със Стефан Цирков, чиято книга "Империята Пайнер 1:1" излезе наскоро. Учудващото в него е, че Стефан Цирков е скромен.
Иначе за подобни издания може да се каже, че представляват почти 90 на сто от книжния пазар у нас. Във всяка страна жълтите издания имат своя ниша. В България те са целият пазар.

Пишман крадец заспа по време на обир, пише над главата си другият регионален всекидневник – "Хасковска Марица". 36-годишният харманлиец А. Г. се вмъкнал в жилище, но шум от стопаните го принудил да се скрие под леглото. Там и заспал, докато сутринта ченгетата не го измъкнали изпод леглото и го завели да си доспи в ареста. Завалията.

Школски бус вози 1 дете, 32 – с редовната линия за Хасково, пише за поредния роден куриоз вестникът на първа страница. Става дума за село Текето. Ученикът пътува с рейс на МОН до средищното школо в Конуш. Родителите на останалите обаче искат по-добро образование за децата си и ги изпращат в СОУ "Пайсий Хилендарски" в областния град.
Поредната нелепица на образователното министерство.

Баш майстор прибира парите за ремонт, изчезва, пише още вестникът. Жители от блок в кв. Ручока събрали пари за ремонт на покрива и връчили по-голямата част от тях на майстора Христо Христов. Това станало още през май. Майсторът обаче се покрил. След жалби в полицията и телефонни разговори все пак накрая се появил и взел да прави нещо по покрива.

Арестуваха двама автокрадци, пише още на криминалната страница изданието. 22-годишен от Хасково е закопчан по време на кражба от опел, а в Димитровград друг апаш е задържан за отмъкната лада пред септември.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат. Подробности – във вестниците.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини