От х:

Днес в x:

82 ученици пътуват с 10-местно бусче

82 ученици от закритото училище в квартал Болярово пътуват до Хасково с 10-местна маршрутка в 7. 30 часа, алармираха родители. Децата са не само от Болярово, но и от близките Въгларово и Гарваново, които също нямат селски школа. Повечето родители се спасяват поединично, като карат децата си с коли до училище.

Точно в 7.30 часа сутринта, най-удобното време за пътуване на децата, защото часовете започват в 8. 00 часа, фирмата пуска 10-местно автобусче, протестира и читателка на Haskovo.net в коментар под материал по същата тема.

Има голям автобус в 7. 15 часа, обясни Златимир Желев от общината, който е участвал в обсъждането на транспортния проблем, който се появи в началото на тази година. Припомняме, че министерството на образованието отпусна само 4 от заявените от община Хасково 6 специализирани училищни автобуси. При това те са с по-малко от необходимите седящи места.

Преценихме, че е по-разумно да има голям автобус в 7. 15 ч. защото следващият – в 7.30, пристига пет-десет минути преди началото на учебните часове. А това не е школски автобус, който спира пред училището, а е редовна линия, който си има определени спирки. Те не винаги са точно до училището. Решихме, че пет минути не са достатъчни за децата да тичат до класната стая, да пресичат улици точно в най-натовареното движение сутрин, затова предпочетохме големият автобус да е по-ранният, обясни Желев.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини