От х:

Днес в x:

Гръцки цигани гърмят с 5 бона по пощата, бракониерствали в хасковско

Едно от наказателните ни постановления, издадено на гръцки гражданин за бракониерство на бяла мида, е връчено по пощата на адреса на лицето в района на Кавала, информира днес шефът на агенцията по рибарство в Хасково д-р Милчо Милчев.

Местните инспектори бяха пропищяли от гръцките бракониери, предимно цигани от северните части на страната, които изнасяха контрабадно бяла пясъчна мида. За последните две години броят на заловените нарушители е над 200. Те обаче си прибирали актовете в джоба и спокойно се връщали в Гърция, където не ги достигала ръката на закона.

От агенцията изпратили наказателните постановления по пощата до адресите в Гърция – в района на Кавала. Вече се върна обратната разписка, че едно от тях е връчено, каза д-р Милчев. То е на Хасан Байрямали.

След като е потвърдено връчването, има срок за обжалване, който впрочем изтича утре. След това предавам преписката на агенцията за държавни вземания. Те от своя страна трябва да сезират граничните власти и при влизане в България да съберат принудително сумата от 5000 лева, колкото е глобата, каза още Милчев.

Той се надява тази схема да проработи и при останалите гръцки цигани-бракониери, които съсипват местните водоеми.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини