От х:

Днес в x:

От 11 664 шофьори без колан КАТ глоби 6

24 акта за нарушение на закона за движение по пътищата са съставили за 12 часово дежурство двойката катаджии Недялко Генев и Росен Стратиев вчера. Това съобщиха по молба на Haskovo.net от ОДП Хасково. А самата молба бе по повод вчерашната информация, че 36-годишен хасковлия е бутнал 20 лева рушвет на двамата катаджии, за да не му съставят акт. Рушветчията бил арестуван. Това бе пети пореден път, когато служителят на КАТ Недялко Генев отказва подкуп, съобщиха с гордост от ОДП вчера.

Простата сметка показва, че катаджиите, чиято смяна е била на хасковския булевард "Освобождение" (по-известна като Кърджалийска), са съставяли по два акта на час. 6 от актовете са били за непоставен предпазен колан, уточниха от ОДП Хасково.

Репортер на Haskovo.net застана на бул. "Освобождение" и за десет минути – от 14. 20 до 14. 30 часа преброи 191 леки автомобила в едната посока. Само 29 от шофьорите бяха с предпазни колани. 162-ма от водачите бяха без колани.

Аритметиката показва, че за час оттам минават 972 шофьори без предпазен колан. За 12 часа са 11 664. Цифрата, разбира се, е приблизителна, защото става дума за непредставителна извадка, но във всеки случай е достатъчно близо до истината.

Това показват данните - от 11 664 шофьори без предпазен колан са глобени 6, единият от които е арестуван за 20 лева рушвет. Всеки може да го тълкува както си иска. Форумът под текста е отворен.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини