От х:

Днес в x:

Проститутка закла клиент, изнасилват 16-годишна. Аналитичен преглед на печата – 18 август

Водещите заглавия и в двата хасковски всекидневника – "Новинар юг" и "Хасковска Марица" са криминални. Проститутка закла клиент в Димитровград, пише над главата на "Новинар юг". 52-годишният Иван З. бере душа в димитровградската болница, след като бе наръган с нож в гърлото и в корема. Мъжът наел жрицата на любовта от жп гарата след успешен алъш вериш с яйца на пазара. Проститутката се издирва, допълва изданието.

МО вади на тезгяха 1060 дка в Хасково, информира в челния си материал на първа страница вестникът. Най-апетитно сред имотите е поделението на ул. "Булаир" зад ДНА, четем в материала.

Вълчев привиква Златева на килима, информира още от първа изданието. Просветният министър вика днес възстановената от ВАС на поста шеф на инспектората Мариела Златева в София.
Вероятно днес следобед ще има новини по случая. Още по просветната тема в броя – Анна Йорданова поема образованието от днес, пише с въпросителна накрая вестникът. Става дума за отдела в общината, за шефското място бе обявен конкурс, а единственият допуснат е Йорданова. За днес е насрочен последния етап от процедурата и най-вероятно тя ще бъде назначена, заключава изданието.

Пета година 4 блока без вода и тоалетни, акцентира "Новинар юг" на втора страница. Става дума за стари бригадирски блокчета в димитровградския квартал Мариино. Миналата година живеещите там ги сполетя наводнение, сетне – пожар, допълва изданието.

Фас изпепели 4500 декара гори в Сакар, информира вестникът за тридневния пожар край свиленградските села. Основната версия за причините гласи, че огънят е лумнал от незагасен фас. Като се има предвид, че миналата година пак в онзи край пламъците изпепелиха няколко села, може да се предположи, че там живеят най-страстните пушачи в държавата.

Митницата губи в битка за милиарди долари, пише в голям материал на 6 и 7 страница в броя. Темата на публикацията са рокадите в в службата. Изборени са и всички шефове на свиленградската митница от началото на демокрацията до Стефан Марашев.
Съвременният българин обаче отлично знае, че митницата винаги печели. Особено някои нейни служители. Достатъчно е да се разходи до така нареченото "митничарско село" Ставри Димитрово, или да попита в Свиленград кои точно къщи са митничарски. После събира две и две и разбира за какво става въпрос. Всичко останало е дрън-дрън.


Казанлъчанка пребори Маргото и Гери за диаманта, пише изданието на забавната 12 страница. 20-годишната Ваня Пенева от Казанлък спечели диаманта "Алтънбаш" в конкурса "Момиче за милиони".

"Хасковска Марица" обединява двете водещи криминални новини от уикенда в общо заглавие над главата си – "Изнасилват 16-годишна, проститутка пробва убийство". Според изданието 16-годишната Р. К., която се оплакала, че е изнасилена на автобусна спирка в Маслиново, била омъжена за набедения Й. Й. Хора от селото лансират версията, че невръстната ромка просто търси начин да изкара някой лев.

Пациенти окупират спешното заради липсващи джипита, пише в челния си материал на първа страница вестникът. По обяд вчера пред вратата чакали точно 15 души.

Георги Костадинов поема митницата, акцентира още на първа страница изданието. Новината е потвърдена от шефа на агенция Митници Христо Кулишев. Болничните на стария началник Стефан Марашев изтичат днес и вероятно ще му връчат заповедта за дисциплинарно уволнение, допълва изданието.

15 дка стават модерна спортна зона, пише на втора страница вестникът. 500 000 лева влага общината в парк с 4 игрища, които ще бъдат готови през септември, допълва изданието. Повечето обекти в Хасково ще са готови през септември. Тогава е празникът на града. Трябва да се режат ленти.

Съдийка хока немските си колеги за забавени документи. Под това озадачаващо заглавие четем, че окръжната магистратка Милена Петева е нахокала по телефона колегите си от град Касел. Те забавили документите на Топрак Рамазан, чието екстрадиране в Германия искат от нашия съд. За да се произнесат магистратите обаче, са необходими определени документи. Както следва и да се очаква, немските съдии са изпратили бумагите навреме, но Български пощи се държали твърде азиатски.

Потушиха пожара край Свиленград, пише още вестникът. Темата е разработена на цялата 9 страница в броя. Там четем и версията на огнеборците. Пламъците са умишлени, смятат те. Доказателство за това е фактът, че гората е запалена от три места. Предположенията са, че пожарът е дело на хора, които незаконно са крали дървесина и са искали да прикрият следите си, пише вестникът.

Роми заплашват да хвърлят деца срещу багерите на общината, пише изданието на регионалната си страница "Свиленград". Войнствените роми отказват да напуснат незаконните си коптори в известния квартал "6-5". Щели да оставят в бараките си невръстни деца като жив щит срещу багерите. Заповедта за събаряне на незаконните постройки е на кмета на Свиленград Георги Манолов. Тя трябва да бъде изпълнена тази сряда.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини