От х:

Днес в x:

Побългарихме японците: просрочват копието на Александровската гробница

Японската фирма, която изгражда музея на тракийското изкуство край Александрово, едва ли ще успее да спази пусковия срок – декември тази година. Това казаха строителни техници от обекта край хасковското село. Според тях по-реалистично е строителството да завърши през януари или дори февруари следващата година. На обекта се работи и в неделя.

Вината обаче не е в самите японци, нито във фирмата подизпълнител на обекта – хасковската "Монолит". Причина за пропускането на срока, нещо невиждано за стриктните японци, са тромавите български процедури. Например строителните проекти, дело на японски инженери, трябвало да минат през одобрение от българска страна, за да бъдат легални. Това по нашенски отнело доста повече време, отколкото допускали експертите от страната на изгряващото слънце.

Край Александрово вече са вдигнати елементите на бъдещия музей. Той ще се състои от две основни помещения – в едното ще се намира точно копие на гробницата, а другото ще представлява музейна експозиция. Между тях ще има топла връзка.
Откъм шосето е предвидено изграждане на паркинг, а до самия музей ще се стига пеша.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини