От х:

Днес в x:

​Валидността на личните карти и шофьорските книжки се удължава с 6 месеца

Те ще могат да бъдат използвани обаче само на територията на страната.

"Последната седмица има рязък спад на гражданите, които си сменят документите, което означава, че режимът, който е въведен, се спазва", заяви на брифинг Светлана Ценева, директор на Дирекция "Български документи за самоличност".

Тези на които им предстои пътуване, могат да си извадят документи от секторите "Документи за самоличност" – те продължават да работят, макар практически това (пътуването) да е невъзможно при обявеното извънредно положение.

Живеещите или работещите зад граница българи могат да използват услугите на консулските и дипломатическите служби в съответната страна.

Пикът на гражданите, които ще вадят нови документи, се очаква в периодите юни – август и ноември – декември, когато изтича срокът на най-голям брой лични карти и свидетелства за управление.

С 6 месеца се увеличава и срокът на валидност на документите на граждани от Европейския съюз и техните семейства, които пребивават на територията на България, както и на постоянно пребиваващите чужденци от други страни, съобщи старши комисар Николай Николов, директор на Дирекция "Миграция".

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини