От х:

Днес в x:

Задържат джип след сигнал за подкуп в КАТ, обратен уби шофьор. Аналитичен преглед на печата – 14 август

Задържат джип след сигнал за подкуп в КАТ, информира голямото заглавие над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Сигнал за уредена срещу 20 лева регистрация в пет без десет на канала изпрати дузина цивилни ченгета в Пътна полиция. Джипът с уреден час за преглед бе гледан под лупа, днес ще продължат да го ровят, пише изданието. Междувременно криминалистите арестуваха фолскваген голф с пренабити номера, информира още вестникът.

Наши туристи блокирани на границата, пише в челния материал на първа страница "Хасковска Марица". Призори вчера на Капитан Андреево се образували километрични опашки, хората изнемогвали в жегата.

Записват първолаци по домовете, информира още изданието. В кварталите Република и Възраждане акцията за лов на малчугани започна. По темата в броя има и интервю с Иван Иванов, шеф на европейския информационен център в Брюксел, който настоява сегрегираните училища да бъдат закрити.

Меркадо строи търговски център в Хасково, акцентира още изданието. Веригата заявила инвестиционни намерения, от екоинспекцията дават зелена светлина на проекта.

200 бизона идват в Орлов дол, пише още вестникът. Фермата се изгражда от "Евробизон", чийто прокурист е Илиян Василев, бивш шеф на ОбС Хасково.

Сагата "Марашев" се мести в съда, проследява изданието развитието на темата с дисциплинарното уволнение на началника на свиленградската митница Стефан Марашев. Преди два дни шефът на агенция Митници Христо Кулишев обяви, че подписва заповедта му заради далавери. Най-дълго застоялият се на поста митнически началник обаче смятал да обжалва в съда. Страх от чистка скова митницата, пише като допълнение по темата вестникът.

Обратен уби шофьор, гласи заглавието над главата в днешния брой на "Новинар юг". От текста разбираме, че "обратният" всъщност е обратен завой на шосето. Маневрата била предприета от 44-годишният димитровградчанин Делчо Митков на разклона за село Мало Конаре, пазарджишко.

Днес потретват Златева, информира в челния си материал на първа страница изданието. Чака се днес официално МОН да пусне заповед за възстановената от съда Мариела Златева. Впрочем тя чака от миналата седмица.

Панаирът на Ямача започва с Карнавал. С това находчиво заглавие вестникът информира за вчерашното фиаско на футболистите на "Хасково" срещу "Химик" в контролен мач, завършил с 4:5. Карнавал е името на бразилеца, който дебютира в клуба. Когато фактите са калпави, поне заглавието да предизвика усмивка.

Свиленград остава без острови, акцентира от първа страница вестникът. За първи път от 30 години чистят коритото на реката с отпуснатите от правителството 1. 1 млн. лв., допълва изданието.

Хасково ремонтира школа и забавачки за над 2 млн. лв., пише още "Новинар юг". Парите идват от държавата, като компенсация за закритите 7 училища в общината.

Борец от Левка печели първия медал в Пекин, информира още на спортната страница вестникът. Родителите на Явор Янакиев, който триумфира с бронз на олимпиадата в китайската столица, били от село Левка.

Хасковлийка отказа диаманти в "Момиче за милиони", пише изданието на забавната си страница. Атнаска Гюргакова се отказала от конкурса, въпреки, че била одобрена за финала. В надпреварата остава силиконката Марго и димитровградчанката Гергана Димова.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробности – във вестниците.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини