От х:

Днес в x:

Засичат крадена кола в КАТ, друга подозрителна заради рушвет

Краден фолскваген голф засякоха днес на пункта на КАТ в Хасково. Колата бе описана подробно от пристигнали на място криминалисти и вдигната с паяк от двора на службата.

Собственикът на чакащ за регистрация джип опел фронтера утре отново ще се яви в КАТ заради "съмнения за нередности". По-рано през деня двама чакащи на дългата опашка случайно станаха свидетели на разговора му с посредник за регистрацията. Моят човек е на канала, ще минеш точно в пет без десет, наредил той. Дал съм пари да се почерпи, допълнил посредникът.



Собственикът на джипа търпеливо изчака да наближи пет следобед, когато е и краят на работното време на пункта. Уведомени за случая обаче, половин дузина цивилни криминалисти се изсипаха край халето малко преди пет часа. Когато дойде ред на джипа, те плътно наобиколиха служителите на КАТ и надничаха през рамената им.

Имаме съмнения за нередности, утре собственикът ще дойде отново, за да го проверим детайлно, неохотно и лаконично коментира единият от цивилните полицаи.



Проведената операция бе коментирана неласкаво от бивши оперативни работници, пожелали анонимност. Ако полицаите са имали съмнения в лоялността на служителя на КАТ, трябвало е да го оставят да опише номерата на двигателя и рамата и едва когато колата излезе от канала, да ги сравнят с истинските. А докато са му висели на главата, той трябва да е луд, за да впише други номера в документите, допълниха спецовете.

Другата версия по случая гласи, че е възможно просто джипът да има технически неизправности и собственикът да е искал да го регистрира без проблеми.

Вероятно утре ще има официална информация от ОДП Хасково.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини