От х:

Днес в x:

18 °C

Комшии се млатят заради дувар

Две съседски семейства се млатиха до кръв заради рухнала ограда между дворовете им миналата вечер. В мелето се включили общо десетина от двете фамилии, почти всички са със синини и натъртвания, включително 70-годишна баба.

Скандалът започнал заради срутилия се преди две седмици дувар между двата имота. Баща ми се канеше да го иззида наново, не все не оставаше време, защото по цял ден е на работа, разказа за Haskovo.net единия от пострадалите – 22-годишният Дуран. Момчето току що се е дипломирало в университета във Велико Търново, специалност "икономика". Ние сме от Кърджали, но купихме къща тук и се преместихме в Хасково, добавя той.

По думите му враждата към тях, преселниците, се зародила още преди година, когато двигателят на колата им блокирал. Новият им съсед – Хамди, който има автосервиз в гаража си, казал на баща му да я вкара при него, за да я поправи. На следващия ден обаче Фикрет видял, че колата не е пипната и поискал да си я вземе, за да я закара в друг сервиз. Съседът Хамди обаче поискал 100 лева, задето колата е престояла една нощ в гаража му. След караница, в името на добросъседството, бащата на Дуран платил парите, без да е направено нищо по колата му.Отогава обаче отношенията мужду двете фамили се обтегнали. В скандалната вечер във вторник Хамди си седял в беседката в двора си и пиел. Когато бащата на Дуран се появил в двора си, започнал да му подмята, че няма дълго да го търпи с тази рухнала ограда. Постепенно тонът обаче ескалирал и обидите се посипали. В канонадата се включила и жената на Хамди, сетне синът му и дъщеря му. Ответната страна също получила подкрепления – на двора излези синът Дуран, майка му и бабата.По-войнствени се оказали от фамилията на Хамди. Те прескочили оградата и се нахвърлили върху съседите. Дуран отнесъл няколко тупаника, баща му също. Не била пожалена и 70-годишната баба, която ударили с тухла по главата. В разгара на мелето се появили братовчеди на едната фамилия, които разтървали сражаващите се.

Пристигнали и полицаи, които усмирили враждуващите и ги отвели за обяснения в РПУ Хасково, а после и в Бърза помощ да им превържат раните.

В сряда Фикрет, бащата Дуран отишъл в РПУ да подава жалба, след като преди това пострадалите си извадили медицинско от съдебния лекар д-р Христо Еленски. Дежурните полицаи обаче ги натиснали да не подават жалба. Случаят вече бил регистриран и по него щяло да се работи.

След консултация с адвокат, семейството отново се появило в РПУ Хасково с жалба за побоя. Униформеният квартален на "Каменец" Димитър Христов отново се опитал да ги разубеди. Друг негов колега пък направо нахокал бащата, че не слуша какво му говорят, а си е навил на пръста да подава жалби. Как така?

Екип на Haskovo. Net днес потърси и другата страна в скандала – Хамди. Гаражът му обаче бе заключен, а момичето от терасата на къщата му първо каза, че не познава никакъв Хамди, а после – че го няма вкъщи.Шефът на РПУ Хасково Николай Бакърджиев е в отпуск и нямаше възможност да коментира случая.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
14 май 2021
Последни новини