От х:

Днес в x:

14 °C

Комшии се млатят заради дувар

Две съседски семейства се млатиха до кръв заради рухнала ограда между дворовете им миналата вечер. В мелето се включили общо десетина от двете фамилии, почти всички са със синини и натъртвания, включително 70-годишна баба.

Скандалът започнал заради срутилия се преди две седмици дувар между двата имота. Баща ми се канеше да го иззида наново, не все не оставаше време, защото по цял ден е на работа, разказа за Haskovo.net единия от пострадалите – 22-годишният Дуран. Момчето току що се е дипломирало в университета във Велико Търново, специалност "икономика". Ние сме от Кърджали, но купихме къща тук и се преместихме в Хасково, добавя той.

По думите му враждата към тях, преселниците, се зародила още преди година, когато двигателят на колата им блокирал. Новият им съсед – Хамди, който има автосервиз в гаража си, казал на баща му да я вкара при него, за да я поправи. На следващия ден обаче Фикрет видял, че колата не е пипната и поискал да си я вземе, за да я закара в друг сервиз. Съседът Хамди обаче поискал 100 лева, задето колата е престояла една нощ в гаража му. След караница, в името на добросъседството, бащата на Дуран платил парите, без да е направено нищо по колата му.Отогава обаче отношенията мужду двете фамили се обтегнали. В скандалната вечер във вторник Хамди си седял в беседката в двора си и пиел. Когато бащата на Дуран се появил в двора си, започнал да му подмята, че няма дълго да го търпи с тази рухнала ограда. Постепенно тонът обаче ескалирал и обидите се посипали. В канонадата се включила и жената на Хамди, сетне синът му и дъщеря му. Ответната страна също получила подкрепления – на двора излези синът Дуран, майка му и бабата.По-войнствени се оказали от фамилията на Хамди. Те прескочили оградата и се нахвърлили върху съседите. Дуран отнесъл няколко тупаника, баща му също. Не била пожалена и 70-годишната баба, която ударили с тухла по главата. В разгара на мелето се появили братовчеди на едната фамилия, които разтървали сражаващите се.

Пристигнали и полицаи, които усмирили враждуващите и ги отвели за обяснения в РПУ Хасково, а после и в Бърза помощ да им превържат раните.

В сряда Фикрет, бащата Дуран отишъл в РПУ да подава жалба, след като преди това пострадалите си извадили медицинско от съдебния лекар д-р Христо Еленски. Дежурните полицаи обаче ги натиснали да не подават жалба. Случаят вече бил регистриран и по него щяло да се работи.

След консултация с адвокат, семейството отново се появило в РПУ Хасково с жалба за побоя. Униформеният квартален на "Каменец" Димитър Христов отново се опитал да ги разубеди. Друг негов колега пък направо нахокал бащата, че не слуша какво му говорят, а си е навил на пръста да подава жалби. Как така?

Екип на Haskovo. Net днес потърси и другата страна в скандала – Хамди. Гаражът му обаче бе заключен, а момичето от терасата на къщата му първо каза, че не познава никакъв Хамди, а после – че го няма вкъщи.Шефът на РПУ Хасково Николай Бакърджиев е в отпуск и нямаше възможност да коментира случая.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
28 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
28 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
28 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
28 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
28 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
28 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
28 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
28 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
28 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
28 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
28 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
28 окт 2020

Случаен виц

Последни новини