От х:

Днес в x:

Комшии се млатят заради дувар

Две съседски семейства се млатиха до кръв заради рухнала ограда между дворовете им миналата вечер. В мелето се включили общо десетина от двете фамилии, почти всички са със синини и натъртвания, включително 70-годишна баба.

Скандалът започнал заради срутилия се преди две седмици дувар между двата имота. Баща ми се канеше да го иззида наново, не все не оставаше време, защото по цял ден е на работа, разказа за Haskovo.net единия от пострадалите – 22-годишният Дуран. Момчето току що се е дипломирало в университета във Велико Търново, специалност "икономика". Ние сме от Кърджали, но купихме къща тук и се преместихме в Хасково, добавя той.

По думите му враждата към тях, преселниците, се зародила още преди година, когато двигателят на колата им блокирал. Новият им съсед – Хамди, който има автосервиз в гаража си, казал на баща му да я вкара при него, за да я поправи. На следващия ден обаче Фикрет видял, че колата не е пипната и поискал да си я вземе, за да я закара в друг сервиз. Съседът Хамди обаче поискал 100 лева, задето колата е престояла една нощ в гаража му. След караница, в името на добросъседството, бащата на Дуран платил парите, без да е направено нищо по колата му.



Отогава обаче отношенията мужду двете фамили се обтегнали. В скандалната вечер във вторник Хамди си седял в беседката в двора си и пиел. Когато бащата на Дуран се появил в двора си, започнал да му подмята, че няма дълго да го търпи с тази рухнала ограда. Постепенно тонът обаче ескалирал и обидите се посипали. В канонадата се включила и жената на Хамди, сетне синът му и дъщеря му. Ответната страна също получила подкрепления – на двора излези синът Дуран, майка му и бабата.



По-войнствени се оказали от фамилията на Хамди. Те прескочили оградата и се нахвърлили върху съседите. Дуран отнесъл няколко тупаника, баща му също. Не била пожалена и 70-годишната баба, която ударили с тухла по главата. В разгара на мелето се появили братовчеди на едната фамилия, които разтървали сражаващите се.

Пристигнали и полицаи, които усмирили враждуващите и ги отвели за обяснения в РПУ Хасково, а после и в Бърза помощ да им превържат раните.

В сряда Фикрет, бащата Дуран отишъл в РПУ да подава жалба, след като преди това пострадалите си извадили медицинско от съдебния лекар д-р Христо Еленски. Дежурните полицаи обаче ги натиснали да не подават жалба. Случаят вече бил регистриран и по него щяло да се работи.

След консултация с адвокат, семейството отново се появило в РПУ Хасково с жалба за побоя. Униформеният квартален на "Каменец" Димитър Христов отново се опитал да ги разубеди. Друг негов колега пък направо нахокал бащата, че не слуша какво му говорят, а си е навил на пръста да подава жалби. Как така?

Екип на Haskovo. Net днес потърси и другата страна в скандала – Хамди. Гаражът му обаче бе заключен, а момичето от терасата на къщата му първо каза, че не познава никакъв Хамди, а после – че го няма вкъщи.



Шефът на РПУ Хасково Николай Бакърджиев е в отпуск и нямаше възможност да коментира случая.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини