От х:

Днес в x:

11 °C

Аналитичен преглед на печата – 9 юли

"Почетен и в Хасково" е голямото заглавие в днешния брой на "Новинар юг". То анонсира интервю с шампиона от "Уимбълдън" Григор Димитро на 5 страница, което си има отделно заглавие – "Не съм обиден на никого в Хасково". Въпросите в интервюто се въртят около неприятния факт, че община Хасково отритна бъдещия победител на световните кортове и той се принуди да играе за "Черно море- Елит" – Варна. "Не съм обиден на никого", отговаря на един от въпросите Григор.
Възпитано момче. Ако на негово място беше някой като Христо Стоичков, "мамата" щеше да ехти от Кенана до Ямача.

"Чакат още 13 за гимназии" е озаглавен водещият материал на първа страница. Днес е крайният срок за подаване на заявления за първо класиране.

"Зърнопроизводители: Хлябът с 20 ст. надолу" е акцент от втора страница. Според местния браншови съюз цената на зърното паднала под 300 лв. за тон и това според тях трябвало да доведе до поевтиняване на насъщния.
Да, да! Кое в България се подчинява на някаква логика? На бас, че хлябът ще продължи да поскъпва, ако ще зърното да стане 2 стотинки за тон. В длавераджийските икономики е така.

"Фекалии заливат западната промишлена зона на Хасково" е водещото заглавие на втора. Става дума за четвърти стопански двор. В общината по навик решили, че виновна е казанджийницата.
Не така. Не винаги ракията е виновна. И не за всичко.

"Ровят в пет sim-карти на Куйович и д-р Писков", съобщава на криминалната страница вестникът. Делото срещу черногореца отново бе отложено. Темата служи за коментар в броя – "Как изпушихме покрай Куйович" от автора Недялко Бакалов. Завършва така: "Будо, дай да запалим".
Цял свят знае, че Недялко Бакалов не пуши. Отказа ги вчера.

"Правят нови тротоари под полицейска охрана" е акцент от четвърта страница в броя. Бабички от ул. "Св. Св. Кирил и Методий" не си давали старите плочки от тротоара, замервали работниците със саксии. От общината за пръв път виждали хора, които не искали по-хубавото.
Няма нищо за чудене. Напече.


"Хасковска редничка печели "Мюзик айдъл" в камуфлаж", акцентира от 12 страница изданието. От текста научаваме, че армията си спретнала свой "Мюзик айдъл".
Защо ли? Защото ги е шубе да се пробват в "Сървайвър".

"Мъри отказа милион евро на арабски емир" безспорно е заглавието - гвоздей на деня. Изнася го над главата си "Хасковска Марица", пирдружено със снимки на замисления Станимир Стоилов и ухиления емир на Дубай Мохамед бен Рашид.
Един милион евро са страшно много пари. Мъжката дума на Мъри обаче тежи повече.
Почитания.

"Забъркаха МВР в нов скандал с Куйович" е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. Ченгетата подслушвали скандалния наркобос незаконно.
Това дело влиза от скандал в скандал. Следващият епизод е на 23 юли.

"Елавария заклещи трима в асансьора" е друг акцент от първа. Токът в центъра на Хасково спрял вчера в 11 ч. Материалът е написан толкова сърцераздирателно, та не оставя съмнение, че авторът е единия от тримата заклещени .

"Хасковска Марица" поставя своеобразен рекорд в днешния си брой. Областната управителка Райна Йовчева присъства в два материала на една и съща страница. Едното заглавие е "Райна Йовчева откри музей в училище", а другото – "Областния управител поздрави Григор". Трети няма вероятно поради липса на достатъчно място.

"Болница акредитирана в последния момент" е акцентът от трета страница. Става дума за харманлийското здравно заведение, само не става ясно кой именно е "последният момент".

"Не чувствайте вина, че търсите помощ за болните си деца" е озаглавен обширен материал за семейството на Гошко от Харманли, който бе опериран в Бостън.
Изключително добър текст на Милена Михова. Силно впечатление правят разказите на двамата родители – Стефан и Христина за перипетиите, през които минават, както и за престоя им в САЩ.
Човек не може да не заключи – Америка е на разстояние от поне 100 години от България. И на 200 – от Хасково.

"Следят хасковските мечки от космоса" е акцент от 16 страница. Заради Бриджит Бардо имплантирали GPS чипове на мечоците на Кенана.

"Кака Снежка в "Искрено и лично" за проституцията" е друг акцент от 16 страница. Хасковската снаха Миглена Чакръкчиева поканила устатата хасковлийка да си говорят за мъжете и проституцията.
В аванс – кака Снежка твърдо е решила, каквото и да я питат, да си пробута един подготвен предварително отговор в ефира. Той гласи: "Ами аз си ходя по мъже. Да не съм грозна като Весела Недкова".
Гледайте на 16 септември и ще се убедите.

Още новини от региона – в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
30 окт 2020
Последни новини