От х:

Днес в x:

Аналитичен преглед на печата – 9 юли

"Почетен и в Хасково" е голямото заглавие в днешния брой на "Новинар юг". То анонсира интервю с шампиона от "Уимбълдън" Григор Димитро на 5 страница, което си има отделно заглавие – "Не съм обиден на никого в Хасково". Въпросите в интервюто се въртят около неприятния факт, че община Хасково отритна бъдещия победител на световните кортове и той се принуди да играе за "Черно море- Елит" – Варна. "Не съм обиден на никого", отговаря на един от въпросите Григор.
Възпитано момче. Ако на негово място беше някой като Христо Стоичков, "мамата" щеше да ехти от Кенана до Ямача.

"Чакат още 13 за гимназии" е озаглавен водещият материал на първа страница. Днес е крайният срок за подаване на заявления за първо класиране.

"Зърнопроизводители: Хлябът с 20 ст. надолу" е акцент от втора страница. Според местния браншови съюз цената на зърното паднала под 300 лв. за тон и това според тях трябвало да доведе до поевтиняване на насъщния.
Да, да! Кое в България се подчинява на някаква логика? На бас, че хлябът ще продължи да поскъпва, ако ще зърното да стане 2 стотинки за тон. В длавераджийските икономики е така.

"Фекалии заливат западната промишлена зона на Хасково" е водещото заглавие на втора. Става дума за четвърти стопански двор. В общината по навик решили, че виновна е казанджийницата.
Не така. Не винаги ракията е виновна. И не за всичко.

"Ровят в пет sim-карти на Куйович и д-р Писков", съобщава на криминалната страница вестникът. Делото срещу черногореца отново бе отложено. Темата служи за коментар в броя – "Как изпушихме покрай Куйович" от автора Недялко Бакалов. Завършва така: "Будо, дай да запалим".
Цял свят знае, че Недялко Бакалов не пуши. Отказа ги вчера.

"Правят нови тротоари под полицейска охрана" е акцент от четвърта страница в броя. Бабички от ул. "Св. Св. Кирил и Методий" не си давали старите плочки от тротоара, замервали работниците със саксии. От общината за пръв път виждали хора, които не искали по-хубавото.
Няма нищо за чудене. Напече.


"Хасковска редничка печели "Мюзик айдъл" в камуфлаж", акцентира от 12 страница изданието. От текста научаваме, че армията си спретнала свой "Мюзик айдъл".
Защо ли? Защото ги е шубе да се пробват в "Сървайвър".

"Мъри отказа милион евро на арабски емир" безспорно е заглавието - гвоздей на деня. Изнася го над главата си "Хасковска Марица", пирдружено със снимки на замисления Станимир Стоилов и ухиления емир на Дубай Мохамед бен Рашид.
Един милион евро са страшно много пари. Мъжката дума на Мъри обаче тежи повече.
Почитания.

"Забъркаха МВР в нов скандал с Куйович" е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. Ченгетата подслушвали скандалния наркобос незаконно.
Това дело влиза от скандал в скандал. Следващият епизод е на 23 юли.

"Елавария заклещи трима в асансьора" е друг акцент от първа. Токът в центъра на Хасково спрял вчера в 11 ч. Материалът е написан толкова сърцераздирателно, та не оставя съмнение, че авторът е единия от тримата заклещени .

"Хасковска Марица" поставя своеобразен рекорд в днешния си брой. Областната управителка Райна Йовчева присъства в два материала на една и съща страница. Едното заглавие е "Райна Йовчева откри музей в училище", а другото – "Областния управител поздрави Григор". Трети няма вероятно поради липса на достатъчно място.

"Болница акредитирана в последния момент" е акцентът от трета страница. Става дума за харманлийското здравно заведение, само не става ясно кой именно е "последният момент".

"Не чувствайте вина, че търсите помощ за болните си деца" е озаглавен обширен материал за семейството на Гошко от Харманли, който бе опериран в Бостън.
Изключително добър текст на Милена Михова. Силно впечатление правят разказите на двамата родители – Стефан и Христина за перипетиите, през които минават, както и за престоя им в САЩ.
Човек не може да не заключи – Америка е на разстояние от поне 100 години от България. И на 200 – от Хасково.

"Следят хасковските мечки от космоса" е акцент от 16 страница. Заради Бриджит Бардо имплантирали GPS чипове на мечоците на Кенана.

"Кака Снежка в "Искрено и лично" за проституцията" е друг акцент от 16 страница. Хасковската снаха Миглена Чакръкчиева поканила устатата хасковлийка да си говорят за мъжете и проституцията.
В аванс – кака Снежка твърдо е решила, каквото и да я питат, да си пробута един подготвен предварително отговор в ефира. Той гласи: "Ами аз си ходя по мъже. Да не съм грозна като Весела Недкова".
Гледайте на 16 септември и ще се убедите.

Още новини от региона – в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини