От х:

Днес в x:

Аналитичен преглед на печата – 26 юни


"Осъдиха цигарен шеф", съобщава над главата си днешният брой на "Новинар юг". 12 месеца условно с тригодишен изпитателен срок наложиха окръжните магистрати на Митко Скерлев от "Булгартабак –Харманли", допълва вестникът. Присъдата е за подкуп от 2800 лв.

"Едно Хасково чезне за 35 г.", пресмята "Новинар юг" в челния си материал на първа страница. През 2025- областта наброява едва 212 481 души, прогнозира статистиката.

"Продават яйца на открито при 34 градуса", акцентира още на страницата изданието. Въпреки разпоредбите на ХЕИ на хасковския зеленчуков пазар бързоразвалящата се стока се харчи свободно. Цените са по 10-15 стотинки за бройка, четем в материала.

"ИАРА Хасково записа рекорд: 6831 билета" е акцент от втора. Толкова са издадените досега кетапи, за цялата минала година те са били 5900, хвали се шефът на агенцията д-р Милчо Милчев. Той се хвали и на още едно място на страницата – в дописка със заглавие "Пускат 2000 сомчета в яз. "Тракиец" днес.

"По две улици дневно асфалтират в Хасково", информира още изданието.

"Изборният туризъм наду населението на селата" е акцентът от четвърта страница в броя. Механичното увеличаване на населението в някои села се обяснява единствено с изборите миналата година. Като пример са посочени харманлийското Шишманово – увеличено с 29 души, Стамболийски и Узунджово – с по 124 и 53 нови жители.

"Христо Шишков – кметът, който не бива да бъде забравян" е озаглавен обширен очерк за бившия градоначалник на Димитровград. Една от максимите му гласяла: "Който не може да изпие една водка в компания, не може никаква работа да свърши".
Защо пък само една водка?

"Свиленградчанин хванат с тестостерон, аут от Пекин" е акцентът от спортната страница. Един от най-добрите състезатели на клуб "Евроойл" Радослав Константинов ловнат с допинг. От клуба отказват коментар.

"Червени колят синьо говедо насред Баните", информира челно от 12 страница изданието. Става дума за ритуал с добре охранено синьо говедо, което ще бъде принесено в жертва от феновете на ЦСКА.
А защо пък в Баните? Може би подготвят публиката за предстоящите мачове на клуба си по селските стадиони.

"Ченге в имотна врътка с ортак на Куйович" гласи голямото заглавие над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Според изданието Красимир Гюров, дознател при ОДП Хасково, е забавил описа на имотите на митничаря Михаил Янков, съден за участие в наркомрежата на сърбина. По този начин е станало възможно арестуваният бивш митничар да прехвърли имотите си нотариално от килията в старозагорския затвор.

"РДНСК под ключ, ползвали им WC-то", подигравателно описва момент от вчерашното посещение на замминистъра на държавната администрация Мария Дивизиева в Хасково. Докато заместник министърката обясняваше как да се вземат пари от еврофондовете за чиновниците, журналисти й обърнаха внимание, че РДНСК в Хасково е под ключ. В материала са дадени и обясненията на шефката на службата Анна Джурова, който се оправдава с ползването на тоалетната им от навлеци. Сякаш въпросната тоалетна им е лична собственост. Ето какво още казва Джурова: "Не смятам, че звънецът (на вратата) е препятствие за гражданите".
Естесвено, че звънецът не може да е препятствие. Препятствие е вратата.

"Върховните съдии оправдаха Кънчо Маймуната", съобщава още изданието След оправдателните присъди на хасковския окръжен и пловдивския апелативен съд, хасковлията е оправдан напълно и от върховния.

"Шестима старци с дизентерия след отравяне в Харманли", съобщава още вестникът, като се позовава на официално изявление на министерството на здравеопазването. Натравянията в старческия дом в Харманли бяха отричани от местните здравни власти, докато началниците им в София не потвърдиха изнесеното от вестника.
Нищо ново под слънцето.

"Хасково на опашката по сватби" е озаглавен обширен материал на страницата "Общество" Тема на публикацията са изнесените вчера данни за демографския срив от шефа на статистиката в Хасково Наско Нанев. А данните не са никак розови. Обаче сме опашкари и по разводи – само 507 през 2007-а. Излагаме се.

Още новини от региона – в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини