От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 2 юни

"Арестуваха за отвличане димитровградчанка" е водещото заглавие в днешния брой на "Новинар юг". Гергана Христова и сводник от София държали под ключ непълнолетна, карали я да проституира, допълва изданието. От текста на криминалната страница разбираме, че това се е случило в Несебър.

"Лилянов взема пак митницата?". Заглавието с въпросителна е чело на първа страница. Свиленградчанинът е кандидатура №1 десет години след като е бил шеф на същото ведомство, заради близки връзки с новия началник на агенцията Христо Кулишев, според информацията на вестника.

"137 абитуриенти горят за висше", преброява на първата си страница още изданието. 99 от зрелостниците не са допуснати, а 38 не са се явили на матурата в неделя. По темата е и репортажът на 5 страница в днешния брой.

"Извънредна сесия заради болницата", съобщава на втора страница всекидневникът. Информацията е от шефа на ОбС Димитровград Иво Димов, който признава, че последното заседание на общинарите, на което бе отстранена досегашната шефка на болницата д-р Мария Боспатчиева, е било изключително тежко. Неин приемник тогава не бе избран.

"Камата финтира 145 деца на Ямача" е водещото на спортната страница днес. Легендата Христо Стоичков предпочете да открие голфигрище, вместо да зарадва чакащите го малчугани, ядосано допълва изданието.

"Наша сводница пласира проститутки за морето", открива днешния си брой другият областен всекидневник – "Хасковска Марица". 40-годишната димитровградчанка държала под ключ 17-годишно момиче.

"Наказват с труд и затвор безотговорни родители" е челото на първа страница. Идеята е на социалния министър Емилия Масларова. 2/3 от 14-годишните пият и пушат според изследване на КНСБ, допълва вестникът.

"Представят алманах "Македония" в Хасково", е друг акцент от първа. Преиздаденият в края на май албум, излязъл за пръв път от печат през 1931 г. след което инкриминиран, изземван и унищожаван, ще бъде представен в Хасково тази седмица, инфромира изданието.

"Скъпият ток вдига цената на пломбата", гласи водещото заглавие на втора страница. Гилдията готви вдигане на цените на зъболекарските услуги.

"Режат лентата на инвестиция за 2. 2 млн. лв." е друг акцент от страницата. Шефът на "Пайнер" Митко Димитров и кметът на Димитровград Стефан Димитров ще прережат лентата на развлекателният комплекс на компанията в града.

"Изчисляват данък на МПС по ШВАКЕ", информира още изданието. В "Общински приходи" в Хасково обмислят нов вариант за определяне на налога – по международния каталог ШВАКЕ. По този начин таксата за прехвърляне на автомобил втора употреба ще скочи няколко пъти, предупреждава вестникът.

"Хасковска Марица" отделя по една страница на най-значимите и атрактивни събития през уикенда – рокерския събор на Ямача и дебюта на матурите в неделя. Не е пропуснат и журналистическия купон в Минерални бани в петък вечерта.

Още новини за събитията през уикенда – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини