От х:

Днес в x:

13 °C

Преглед на печата – 2 юни

"Арестуваха за отвличане димитровградчанка" е водещото заглавие в днешния брой на "Новинар юг". Гергана Христова и сводник от София държали под ключ непълнолетна, карали я да проституира, допълва изданието. От текста на криминалната страница разбираме, че това се е случило в Несебър.

"Лилянов взема пак митницата?". Заглавието с въпросителна е чело на първа страница. Свиленградчанинът е кандидатура №1 десет години след като е бил шеф на същото ведомство, заради близки връзки с новия началник на агенцията Христо Кулишев, според информацията на вестника.

"137 абитуриенти горят за висше", преброява на първата си страница още изданието. 99 от зрелостниците не са допуснати, а 38 не са се явили на матурата в неделя. По темата е и репортажът на 5 страница в днешния брой.

"Извънредна сесия заради болницата", съобщава на втора страница всекидневникът. Информацията е от шефа на ОбС Димитровград Иво Димов, който признава, че последното заседание на общинарите, на което бе отстранена досегашната шефка на болницата д-р Мария Боспатчиева, е било изключително тежко. Неин приемник тогава не бе избран.

"Камата финтира 145 деца на Ямача" е водещото на спортната страница днес. Легендата Христо Стоичков предпочете да открие голфигрище, вместо да зарадва чакащите го малчугани, ядосано допълва изданието.

"Наша сводница пласира проститутки за морето", открива днешния си брой другият областен всекидневник – "Хасковска Марица". 40-годишната димитровградчанка държала под ключ 17-годишно момиче.

"Наказват с труд и затвор безотговорни родители" е челото на първа страница. Идеята е на социалния министър Емилия Масларова. 2/3 от 14-годишните пият и пушат според изследване на КНСБ, допълва вестникът.

"Представят алманах "Македония" в Хасково", е друг акцент от първа. Преиздаденият в края на май албум, излязъл за пръв път от печат през 1931 г. след което инкриминиран, изземван и унищожаван, ще бъде представен в Хасково тази седмица, инфромира изданието.

"Скъпият ток вдига цената на пломбата", гласи водещото заглавие на втора страница. Гилдията готви вдигане на цените на зъболекарските услуги.

"Режат лентата на инвестиция за 2. 2 млн. лв." е друг акцент от страницата. Шефът на "Пайнер" Митко Димитров и кметът на Димитровград Стефан Димитров ще прережат лентата на развлекателният комплекс на компанията в града.

"Изчисляват данък на МПС по ШВАКЕ", информира още изданието. В "Общински приходи" в Хасково обмислят нов вариант за определяне на налога – по международния каталог ШВАКЕ. По този начин таксата за прехвърляне на автомобил втора употреба ще скочи няколко пъти, предупреждава вестникът.

"Хасковска Марица" отделя по една страница на най-значимите и атрактивни събития през уикенда – рокерския събор на Ямача и дебюта на матурите в неделя. Не е пропуснат и журналистическия купон в Минерални бани в петък вечерта.

Още новини за събитията през уикенда – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
30 окт 2020
Последни новини