От х:

Днес в x:

65 опасни реки и язовири в региона

65 потенциално опасни водни обекта на територията на хасковска област бяха проверени от специално назначената от областния управител комисия. Проверено бе състоянието на реките, които са затлачени или подкопани, мостовете, проводимостта на речните русла, свободния обем в язовирите.

Председател на комисията за техническо и експлоатационно изследване на потенциално опасните водни обекти е зам.-областният управител Велин Балкански.

Комисията е открила опасни обекти във всички общини на областта. Най-голяма опасност представлява язовир „Тракиец", чиято корона на стената все още не е възстановена. Дигите на много места по р. Марица са пробити или не са възстановени качествено, са част от констатациите на комисията.

Комисията реши незабавно да бъдат изпратени предписанията до кметове и ръководители на регионалните държавни структури, които да се заемат своевременно с отстраняването на проблемите. За конкретните действия писмено трябва да бъде уведомен областния управител. Ще бъде извършен последващ контрол по изпълнение на предписанията през септември и октомври.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини