От х:

Днес в x:

Заплашват свидетел по дело за убийство

Преди процеса ме заплашиха да внимавам какво ще говоря, заяви днес в залата на хасковския окръжен съд Валентин Колев, свидетел по делото за убийството на 17-годишния Сашко Дойчев. Подсъдим е пастрокът му Георги Караджов.
Свидетелят Валентин Колев участва в очна ставка със съкилийника си Христо Ташев. Колев каза пред съда, че Ташев го уговарял да свидетелстват, че Караджов им е признал в килията, че той е убил малкия Сашко. Каза ми, че някаква жена ще ни плати за лъжите, призна Колев, но заяви, че не знае коя е жената.

Майката на убития Сашко – Таня Паунова, е граждански ищец по делото и също бе в залата днес.

Христо Ташев обаче отрече изобщо да се е провеждал подобен разговор, както и че някой му е предлагал пари да лъжесвидетелства. Валентин Колев обаче обяви, че на разговора е присъствал и друг свидетел – Радослав Колев, който в момента се намира в пазарджишкия затвор.
Адвокатът на подсъдимия – Димо Стоянов, поиска от съда отлагане на процеса и призоваването на третия свидетел, защото показанията на двамата си противоречат.

Така делото бе отложено за 23 юни.
Тялото на 17-годишния Сашко Дойчев бе открито намушкано с нож на Кенана през лятото на 2005 г. след като ученикът бе обявен за общодържавно издирване.

Дни след това вторият му баща Георги Караджов направи опит да се самоубие, като скочи от виадукт на магистрала «Хемус». Той бе спасен от шефа на софийската магистрална полиция, а малко по-късно, задържан по подозрение в убийството.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини