От х:

Днес в x:

4 °C

Чакаме $ 350 млн. от Ирак, с тях строим “Тракия”

Доизграждането на автомагистрала "Тракия", чието строителство се точи вече 15 години, ще се финансира от държавата с пари от иракския дълг, съобщи днес премиерът Сергей Станишев. Той допълни, че траншът от 350 милиона долара трябва да пристигне до края на юни. Ще се търсят и пари от Европейския съюз, както и собствени средства, например от бюджетния излишък, каза още той. Премиерът заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов разгледаха строящата се магистрала.

10 милиона лева е погълнал досега строежът на 400-метровия мост край Харманли, при първоначално предвидени 7 млн. А престои да бъдат усвоени още 7 млн.

След провала на концесията за магистралата стана ясно, че изграждането на трасето ще се финансира от държавата. Предстои строителите да бъдат определени чрез публичен търг.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Случващото се днес ще ви покаже по свой начин какви трябва да бъдат действията ви за напред, за да успявате. Така, че се вглеждайте и разчитайте знаците. Приятна изненада ви очаква в следобедните часове. Среща с човек, когото харесвате, но никога не ви е стигала смелост да му го признаете.
26 фев 2020
Последни новини