От х:

Днес в x:

Пет задължителни стъпки до плажа

И така - зимата се изтъркаля, а след нея дойде и края на Великденските празници. Вероятно след изминалите няколко месеца и най-заклетите фитнесманиаци са поотпуснали коланите.

Сега обаче дойде и времето, в което трябва се стегнете, ако искате да сте във върховна форма за началото на лятната ваканция, пише вестник "Монитор".

В това отношение много хора се заблуждават, че за това е достатъчно да пазят 2-3 седмици диета преди да заминат за морето. За съжаление това е често срещана заблуда. Затова екипът на "ФитнесМания" ще ви напомни кои са петте правилни стъпки по пътя към плажа.

1. Вкарайте в ред менюто си. Подгонени от проблемите на ежедневието и стреса човек се отнася към храната само като към нещо, което му носи наслада, а не като източник на полезни за тялото и мускулите вещества.

За да влезете във форма за лятото, е необходимо да започнете веднага диета, която не е чак толкова строга и трудна за изпълнение. За целта е необходимо само да настроите, че за да работи добре вашият двигател, е необходимо да го заредите с най-подходящото за него гориво и масло.

Ето защо е необходимо да задраскате от менюто си разните чипсове, захарта, шоколадовите изделия, бонбоните и всички останали храни, които съдържат бяла захар, брашно, пържени мазнини и други вредни вещества.

2. Започнете да се движите активно. Ако сте занемарили тренировките в залата, то поне спазвайте правилото да потренирате с тежестите най-малко три пъти в седмицата. Запомнете, че една ефективна тренировка трае не повече от 30-40 минути.

И не се вслушвайте в препоръките за по-продължителни натоварвания, защото ефектът ще е отрицателен за мускулатурата, либидото и мотивацията ви. Ако нямате възможност да отидете до фитнес залата и да тренирате там поради някаква причина, ви предлагам да си набавите чифт разглобяеми дъмбели (гирички) и да тренирате с тях вкъщи.

Организирайте се също така, че да се движите поне 30 минути пеш всеки ден до работата, къщи или други места, които често посещавате. Зарежете колата и обществения транспорт, още повече че времето е вече подходящо за по-продължителни разходки, и ще установите, че не само ще икономисате пари и време от уличните задръствания, но ще влезете бързо в добра физическа кондиция.

3. Потърсете правилната информация. Ако нямате голям опит и не сте господари на тялото си, потърсете съвет или консултация от експерт, който да ви състави правилен тренировъчен план и да ви покаже правилните техники на изпълнение на упражненията.

Една лъжичка протеин на прах, разтворена във вода, мляко или плодов сок, не само ще замести пълноценно обяда, но и ще ви накара да се чувствате бодри и сити.

4. Използвайте хранителни добавки. Добавките са задължителен елемент от програмата на съвременния човек. Ако не сте ги ползвали досега, за начало заменете едно или две хранения с богати на протеин хранителни заместители. Те са бързи и лесни за употреба, разтварят се в мляко, вода или плодов сок.

Ако заместите с тях пищния си обяд със сигурност няма да ви се доспи, а ще се почувствате само тонизирани и бодри. Млечно-яйченият протеин е за предпочитане, защото той ще ви създава чувство на ситост, а и осигурява постоянно ниво на аминокиселините в кръвта.

5. Мотивирайте се. Запомнете, че за да намерите сили да изпълнявате тези прости пет стъпки ще е необходимо да поддържате постоянно огъня на ентусиазма си. Намерете вашия тренировъчен партньор или фитнес гуру, с който да имате единомислие и да разисквате вълнуващите ви теми.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини