От х:

Днес в x:

Детската секция на Регионалната библиотека -част от „Походът на книгите"

Детският отдел на Регионалната библиотека "Хр. Смирненски" става част от националния "Поход на книгите". На 07 и 08 април от 10 часа в Хасково ще има презентация на тема "Приказни герои" пред децата от ОДЗ "Слънце".

Тази година кампания за насърчаване на четенето„Походът на книгите“се провежда за пети път в цялата страна, а инициативите са от 2– рожденият ден на Ханс Кристиан Андерсен, обявен за Международен ден на детската книга, до 23 април – Световният ден на книгата и авторското право. Над 30 български автори се включват в основната инициатива на кампанията – „Известни българи четат на деца“.

За четирите си издания до момента, инициативата е обхваналa повече от 120 учебни заведения и е срещнала над 5000 деца със съвременни български автори и други известни личности.

Като част от „Походът на книгите“ се осъществяват и още две национални кампании: „Маратон на четенето“, инициатива на Българската библиотечно-информационна асоциация, в която с литературни събития се включват библиотеки и читалища в цялата страна, и ежегодния конкурс „Бисерче вълшебно“ на сайта „Детски книги“.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини