От х:

Днес в x:

Свиленград гради мостове през границите на съседите

    В продъжение на два дни граничния Свиенград ще е  домакин на международна работна среща на тема „Трансграничното сътрудничество – европейски мостове”, на която ще бъдат обсъдени предизвикателствата и възможностите за развитието на трансграничния регион  България, Гърция и Турция.

    Програмата стартира днес от 14 ч. в конферентната зала на хотел „Свилена” с встъпителни слова на кмета Георги Манолов, Искра Михайлова- Председател на Комисията по регионално развитие към Европейския Парламент и Мария Спираки- член на Комисията по регионално развитие към Европейския Парламент.

    Работните сесии са фокусирани върху възможности за финансиране на проектни идеи, най-вече  в сферат на опазване на околната среда. Свободни за предожения са ипдруги свери по които партньор може да бъде българското Министерство на регионаното развитие. Бенефициенти обаче са общините. От гръцка страна партньор е община Суфли, а от турската - Узункюпрю.

    Присъстват кметове, заместник-кметове и експерти от 5 общини в област Хасково: Хасково, Харманли,Любимец, Ивайловград и Тополовград, както и кметовете на  Александруполи, Орестиада, Димотика, Суфли, Фере, Сидики от Гърция и Одрин, Узункюпрю, Къркларели и Люлебургаз от Турция.

    Г.Христов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини