От х:

Днес в x:

Братовчед замести принца на фашинга на Езиковата, 2-ма херцози в свитата

    Кавалер на принцесата на тазгодишния фашинг на Езиковата гимназия в Хасково днес не бе законният принц Иван Панев, който бе предпочел да брани името на училището на турнир по бадминтон в Стара Загора. Така принцесата Десислава Димитрова от 11 А клас поведе шествието подръка с неговия първи братовчед Делян Станчев, предполага се - също със синя кръв. В официалното съобщение на Езиковата той бе титулуван херцог Делян II Хохмайер от област Рейн Вестфалия.

    Още двама благородници и техните дами съставляваха почетната свита на и.д. принца и принцесата – херцозите Мика Мюлер и Алфред Манщайн от област Франкен. Първият бе подръка със съпругата си Хелга Мюлер, а вторият се бе уредил с две дами, придворни на принцесата – Гертруд и Габриеле фон Херцен.

    Малко след 16.30 часа пространството пред театъра в Хасково се изпълни с приказни и фантастични герои от книги и филми, вещици и феи, свирепи пирати и обикновени джентълмени. След задължителната обща снимка пред храма на Мелпомена шествието пое към училището, където купонът продължава в преобразената спортна зала на гимназията.

    Фашингът е традиционен карнавал за прогонване на злите зимни духове в немскоезичния свят, който хасковската Езикова гимназия отбелязва без прекъсване от 1971 година. Тази година той бе под надслов “Пътуване във времето”.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини