От х:

Днес в x:

Контрабандисти посребриха климатик в автобус

Преминаването на поредното голямо количество контрабанда на ювелирни изделия спряха митническите служители на граничния пункт „Капитан Андреево“. Това е поредният опит за трафик на стока, при които контрабандистите показват колко са находчиви.

Накитите са открити в автобус със сръбска регистрация, влизащ в страната от Турция и пътуващ за Сърбия. Шофьорът и пътниците не декларирали стоки и валутни ценности, но митническите служители са селектирали превозното средство за пролъчване с рентгенова апаратура, при което са маркирани съмнителни участъци в тавана.

След последвалата щателна митническа проверка във външното тяло на климатика на тавана са открити 10 кутии с изделия от бял метал.

От скривалището са извадени по над 200 чифта обеци, синджира, пръстена, 88 гривни, повече от 300 медальона, 4 сребърни часовника, както и синджира и гривни със сребърен накрайник. Общото тегло на сребърните накити е близо 8 килограма, а стойността-малко под 30 000 лева.

Бижутата са задържани. Задържан е и шофьорът на автобуса, сръбски гражданин. Срещу него е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.
От началото на годината до момента митническите служители на Капитан Андреево са открили и задържали контрабандни златни и сребърни бижута на обща стойност четвърт милион лева.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини