От х:

Днес в x:

12 учредиха КДК-2 в Хасково, срещат ни с Деян Енев

12 души учредиха сдружение за култура “Хасково 2015” и първата им проява е среща с писателя Деян Енев и премиера на новата му книга “Гризли”. Тя ще се проведе на 29 февруари, понеделник, от 17 часа в зала Хасково.

Това обявиха на днешната си първа пресконференция от сдружението. То наброява 12 членове, а председател е общинският съветник Димитър Шалапатов. Освен него в Управителния съвет влизат журналистът Недялко Бакалов, поетът Хубен Стефанов, литературният историк Йордан Нанчев, бившият директор на Историческия музей Георги Граматиков.

Сдружението не си поставя за цел да се конкурира с КДК-Хасково, декларираха от сдружението. “Мисията ни е да обогатим културния живот на града, като каним значими творци на срещи с обществеността”. Което на практика дублира дейността и на КДК.

Сдружението вече е кандидатствало за финансиране пред общината, но засега се справя без обществени средства, а първата среща – с писателя Деян Енев, ще се финансира от членове на сдружението, стана ясно на пресконференцията.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини