От х:

Днес в x:

Митниците в Бургас и Пловдив си поделят Митница Свиленград

Окончателно Митница Свиленград спира да съществува документално в  00.00 часа следващия понеделник.

Датата 11 януари 2016, на която се слага историческия край на южното митническо звено и най-голямата структура от Агенцията, е разписана в заповед на министъра на финансите. Документът закрива де юре Митница Свиленград и МБ Свободна зона Свиленград.

Митниците в Бургас и в Пловдив си поделят учреждения, които са били под шапката на закритата Митница Свиленград.

Прогнозата на haskovo.net от края на декември за разпределението се потвърждава и вече окончателно ясно, че Митническия пункт Жп гара Свиленград и най-големия у нас сухопътен ГКПП Капитан Андреево минават в структурата на митница Бургас.

Митническото бюро Кърджали, към което е и Маказа и митническото бюро Хасково от другата седмица ще действат под шапката на Митница Пловдив.

Създава се и ново митническо бюро в структурата на митница Пловдив-МБ Свиленград с код BG003010.

Новите митнически бюра на Митница Пловдив, ще работят със стандартно работно време от 9.00 до 17.30 часа от понеделник до петък.

Бюрото в Свиленград ще е с работно време от 8.00 до 20.00 часа и 7 дни в седмицата, уточниха от пресслужбата на Агенция Митници..

Митническите пунктове, които преминават в структурата на Митница Бургас, ще работят на 24 часов режим 7 дни в седмицата.

Във връзка с структурната промяна МП Капитан Андреево няма да обслужва икономическите оператори от 23 часа до 24 часа на 10 януари.

От митническата администрация обясниха, че в случай, че икономическите оператори са подали транзитни декларации преди 23 часа на 10-ти този месец, но митническите формалности за поставяне под режим не са били изпълнени до този час, същите ще се анулират и икономическите оператори ще е необходимо да подават нови митнически декларации с новия код на митническото учреждение.

 Мая Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини