От х:

Днес в x:

Стайков иска постоянен шефски стол в Митница Свиленград

Заместник-началникътr и временно изпълняващ длъжността шеф на Свиленградската митница презпоследните месеци, Валери Стайков ще се кандидатира за постоянния пост.

Конкурсът вече е обявен със заповед на шефа на Агенция“ Митници“ Павел Тонев.

Срокът за подаването на документите от кандидатите е 24 юли.

Сред минималните условия за кандидатстването на за поста са: висше магистърско образование в сферата на социални, стопански и правни науки, с професионални направления: икономика или право; технически науки, освен това кандидатът трябва да има професионален опит поне 7 години и/или V старши ранг.

Одобрените мераклии да оглавят Митница Свиленград по документи ще трябва да минат и през ситото на защита на концепция за стратегическо управление на звеното, за която е обявена темата„Управление на дейностите в Митница Свиленград, свързани с подобряване на събираемостта на държавните вземания”.

Одобреният за митничар № 1 на Свиленград в крайна сметка ще получава основно месечно възнаграждение между 1500 до 2500 лева.

Не се притеснявам от конкурси. Това е правилният начин за подбор.“, коментира решението си да се включи в надпреварата Валери Стайков.

За успеха си той разчита на опита, който има събран в системата по всичките й нива през 15-те години работа в Митниците.

42-годишният Стайков е Магистър е по „Макроикономика“, специалност „Международни икономически отношения“ от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.Владее английски, немски и руски език.

В системата е бил последователно на длъжностите митнически полицай, младши и старши инспектор и ръководител сектор „Граничен контрол и борба с наркотрафика“, а от началото на тази година е зам.началник, след като четиримата кандидати за шефския пост на предходния конкурс не успяха да се докажат.

Завършил е международна интърншип програма в САЩ, както и редица международни курсове, организирани от ДЕА, ФБР, Интерпол, OPCW и Награждаван е многократно е носител и на наградата на Световната митническа организация за постигнати високи резултати в борбата с наркотрафика през 2012 година. Има награда- златен почетен знак от директора на Агенция „Митници.

Стайков казва, че не с е притеснен и от обявената тема за защита, защото от началото на годината, от когато е двигател на звеното до сега Свиленградското митническо ведомство отчита рекордни резултати по пресичане на опити за наркотрафик.

Освен това според предварителните разчети, изготвени и на базата на резултати през първото шестмесечие на година се очаква приходите на Митница Свиленград до края на 2014 година да надхвърлят плана 20 %, а 10 на 100 да са отгоре спрямо приходите, реализирани през 2013 година.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ар
    Артика
    0 0
    14:33, 20 май 2021
    Сори майна ама Мараша те изпраска без конкурс...
Последни новини