От х:

Днес в x:

Гарантирано: Мачът с Лудогорец на Ямача, монтират още 5000 седалки

Първият мач на „Хасково“ от първенството на А група с шампиона Лудогорец ще е със сигурност на Ямача, гарантира кметът Георги Иванов. Днес в 16 часа пристига комисията в БФС, която трябва да разреши лиценза на стадион Хасково. Въпреки предстоящото все още решение кметът заяви, че „според информацията, която имаме, психологическите нагласи и т. н. мачът ще е в Хасково“. За да се поеме очакваният голям наплив на фенове ще се разкрият 8 пункта за продажба на билети. Всички те обаче ще са около стадиона в специално монтирани павилиончета и ще работят само в деня на мача. Цените са фиксирани - 10 лв. за седалките под козирката и 6 лв. за всички останали места. „За мачове от подобен ранг, като с шампиона на България, цените ще са 10 лв. За по маловажните срещи ще са 8“, разясниха от общината по повод докладната за цените на пропуските, където бяха диференцирани повече и различни ставки. За второстепенните срещи билетът за останалите места извън „ложата“ ще е например 4 лв.

Haskovo.net пожела да разбере ще има ли монтирани още седалки на съоръжението извън задължителните 3 хиляди, необходими за получаване на лиценза. Под предишната публикация за цените на билетите много граждани възнегодуваха, че ще им искат пари за сядане на бетона, което е най-малкото некомфортно в студено или дъждовно време. Георги Иванов заяви, че хората могат да бъдат спокойни - ще се поставят още 5 хиляди пластмасови седалки, с което почти ще се достигне капацитета на съоръжението от 10 хиляди места. „Първите 3 хиляди ги поставихме с наши, на общината средства. За останалите ще търсим финансиране, но са заложени поставянето на още 5 хиляди седящи места. Останалите ще бъдат за правостоящи“.

Въпреки течащата подготовка на помощните игрища на Ямача, станали напоследък терен за рокерски изяви, Иванов заяви, че там няма да е тренировъчната база на отбора. Тя ще бъде в кв. Болярово, на бившето футболно игрище. Веднага след отваряне на следващия програмен период ще се търси начин по Трансгранично сътрудничество с Гърция за пълен ремонт на стадион „Младост“.

В късния следобед днес, след като от лицензионната комисия на БФС минаха на повторен оглед на стадион Хасково, стана ясно, че поправителният е взет. Публикуваното преди минути решение на страницата на БФС гласи, че "предвид предоставените документи и изпълнени лецензионни условия, ФК" Хасково 2009" ще играе домакинските си срещи от есенния полусезон на първенството на „А” ФГ -2014/2015 на стадион „Хасково”.

Г. Христов

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини