От х:

Днес в x:

Забавачка събира пари за лечението на Ники с коледен базар

    Благотворителен базар на ръчно изработени коледни украшения, картички, сурвачки, сувенири, организира днес ОДЗ 22 в Хасково. В изработването на предметите са участвали не само децата, но и родителите и учителите в детската градина. Базарът бе в една от двете сгради на забавачката, до Захарна фабрика, но в инициативата са се включили деца и от другата.

    Поканени на тържеството бяха не само родителите, но и живеещите в квартала, а коридорът, където бяха наредени пъстрите коледни украшения, се оказа тесен да събере всички желаещи.

    Децата изнесоха цял концерт, а една от песните - “Да подадем на някого ръка”, е специално адаптирана за случая и звучеше така “Да подадем на Ники ръка”. Надсловът на коледния благотворителен базар пък бе “С любов за Ники”. Това е 16-годишното момиче от ПМГ Хасково, което страда от рак на костите и започна скъпо струващо лечение в клиника в Истанбул. Днешният коледен базар на ОДЗ 22 е поредната инициатива в нейна подкрепа. В навечерието на Коледа подобен базар ще се открие и във фоайето на областната администрация.

    В сградата на ОДЗ 22, в която се проведе тържеството, има яслена група, както и 4 за по-големи деца – от 3 до 6 години. Всички те са се включили в избработването на предметите, а някои от тях пък са продукт на групова работа, уточниха учителките. Някои от родителите снимаха с телефоните си експонатите, особено тези, които са изработили самите те. Децата пък избираха кое украшение от голямото разнообразие да си изберат. До масата с експонатите имаше кутия, в която всеки пускаше левчетата си в помощ на Ники.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини